För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Jordärtskockor på fyra sätt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept på jordärtskockspuré, jordärtskockschips, picklade och ugnsrostade jordärtskockor. Alla lika smakrika, alla lika goda!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Picklade
  • 150 g jordärtskockor
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Ugnsrostade
  • 300 g jordärtskockor
  • 0.5 msk neutral olja
  • salt
  • Chips
  • 150 g jordärtskockor
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • Puré
  • 300 g jordärtskocka
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • salt
  • Till servering
  • tångkaviar eller löjrom
  • krasse, gärna vattenkrasse

Gör så här

  1. Picklad: Blanda vatten, socker och vitvinsvinäger i en skål så att sockret löses upp. Skala och skiva jordärtskockorna tunt, gärna med en mandolin och vänd ner i lagen.

Ugnsrostade:

  1. Tvätta och skär jordärtskockorna i bitar och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 20–25 min.

Chips:

  1. Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna med en mandolin. Sprid ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen i 10 min. Ta ut plåten och blanda jordärtskocksskivorna med olja och salt. Baka mitt i ugnen ytterligare ca 5 min så att de blir krispiga.

Puré:

  1. Skala, dela och koka jordärtskockorna 15–20 min så att de blir mjuka. Häll av vattnet och mixa med vispgrädde och smör till en slät puré. Smaka av med salt.
  2. Lägg upp de olika jordärtskockorna på tallrikar och toppa med tångcaviar eller löjrom och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Kall rödbetssoppa med ägg och örtkryddor

(0)

Rödbetor med pestodipp

(13)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

(3)

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

(3)

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

(3)

Rädissallad med rökt kött

(2)
16 st
  • Picklade
  • 150 g jordärtskockor
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Ugnsrostade
  • 300 g jordärtskockor
  • 0.5 msk neutral olja
  • salt
  • Chips
  • 150 g jordärtskockor
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • Puré
  • 300 g jordärtskocka
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • salt
  • Till servering
  • tångkaviar eller löjrom
  • krasse, gärna vattenkrasse

Jordärtskockor på fyra sätt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept på jordärtskockspuré, jordärtskockschips, picklade och ugnsrostade jordärtskockor. Alla lika smakrika, alla lika goda!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad: Blanda vatten, socker och vitvinsvinäger i en skål så att sockret löses upp. Skala och skiva jordärtskockorna tunt, gärna med en mandolin och vänd ner i lagen.

Ugnsrostade:

  1. Tvätta och skär jordärtskockorna i bitar och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 20–25 min.

Chips:

  1. Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna med en mandolin. Sprid ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen i 10 min. Ta ut plåten och blanda jordärtskocksskivorna med olja och salt. Baka mitt i ugnen ytterligare ca 5 min så att de blir krispiga.

Puré:

  1. Skala, dela och koka jordärtskockorna 15–20 min så att de blir mjuka. Häll av vattnet och mixa med vispgrädde och smör till en slät puré. Smaka av med salt.
  2. Lägg upp de olika jordärtskockorna på tallrikar och toppa med tångcaviar eller löjrom och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Kall rödbetssoppa med ägg och örtkryddor

(0)

Rödbetor med pestodipp

(13)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

(3)

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

(3)

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

(3)

Rädissallad med rökt kött

(2)