Japansk bowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Vegetarisk bowl med svart ris, tofu, rädisor, avokado, sojabönor och inlagd ingefära som toppas med en wasabimajonnäs och rostade sesamfrön.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl svart ris
  • 250 g tofu
  • 1 dl majsstärkelse
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk neutral olja
  • 125 g rädisor, i tunna skivor
  • 2 avokador, tärnade
  • 70 g babyspenat
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 0.5 dl sesamfrö, torrostade
  • 190 g gari, inlagd ingefära
  • japansk soja
  • Wasabimajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk wasabi

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär tofun i tärningar.
  2. Blanda majsstärkelse och salt i en tallrik. Vänd runt tofun i majsstärkelsen så att den blir täckt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek tofun runtom på medelhög värme så att den får fin färg, ca 7 min.
  4. Blanda majonnäs och wasabi i en skål. Fördela ris, tofu, rädisor, avokado, babyspenat, sojabönor och gari i fyra skålar.
  5. Klicka på majonnäs och strö över rostade sesamfrön. Servera med extra gari och japansk soja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rissallad med räkor och sweet chili

Betyg
Betyg
(11)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2.5 dl svart ris
  • 250 g tofu
  • 1 dl majsstärkelse
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk neutral olja
  • 125 g rädisor, i tunna skivor
  • 2 avokador, tärnade
  • 70 g babyspenat
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 0.5 dl sesamfrö, torrostade
  • 190 g gari, inlagd ingefära
  • japansk soja
  • Wasabimajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk wasabi

Japansk bowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Vegetarisk bowl med svart ris, tofu, rädisor, avokado, sojabönor och inlagd ingefära som toppas med en wasabimajonnäs och rostade sesamfrön.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär tofun i tärningar.
  2. Blanda majsstärkelse och salt i en tallrik. Vänd runt tofun i majsstärkelsen så att den blir täckt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek tofun runtom på medelhög värme så att den får fin färg, ca 7 min.
  4. Blanda majonnäs och wasabi i en skål. Fördela ris, tofu, rädisor, avokado, babyspenat, sojabönor och gari i fyra skålar.
  5. Klicka på majonnäs och strö över rostade sesamfrön. Servera med extra gari och japansk soja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rissallad med räkor och sweet chili

Betyg
Betyg
(11)