Japansk bowl
  • Tid 35 min

Japansk bowl

5 (7 betyg)

Inlagd ingefära och wasabi är superför att få en het brytning till laxen.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl svart quinoa
  • 1.5 dl jasminris
  • 125 g frysta sojabönor
  • 2 nori-blad (sjögräsblad till sushi)
  • 400 g laxfilé av hög kvalitet
  • 1 tsk neutral olja
  • 2 avokador, tunt skivade
  • 1 knippa rädisor, tunt skivade
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
Till servering
  • japansk soja
  • vita sesamfrön
Wasabimajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk wasabi
  • 1 tsk vatten
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka quinoa och ris enligt anvisning på förpackningen. Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Blanda majonnäs, wasabi och vatten till en sås och smaka av med salt. Klipp noribladen i strimlor och fräs ca 1 minut i några droppar olja.

  3. 3

    Tärna laxen. Fördela ris, quinoa, bönor, lax, avokado och rädisor i serveringsskålar. Toppa med gari, noriblad, wasabimajonnäs och ev sesamfrön. Servera med soja.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elin

    Lyxvarianten är att göra egen mayo och smaksätta den med japansk soja - blir en trevlig sälta!