Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad
  • Tid 35 min + ev 8 tim att blötlägga bönor
  • Ugn 200º

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

3.75 (8 betyg)

Har du provat den här kombon? Om inte, gör det!

  • Tillagningstid 35 min + ev 8 tim att blötlägga bönor
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 burk kokta svarta bönor (alt 2 dl torkade att koka själv)
  • 3 dl basmatiris
  • 4.5 dl vatten
  • 0.5 kg butternutpumpa
  • 1 silverlök
  • 1 msk curry
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 3 msk kokosfett
  • 1.5 dl russin
  • 1 dl rostade pinjenötter
Granatäppelsallad:
  • 1 granatäpple
  • 1 krispsallad
  • 1 dl hackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skölj riset under rinnande kallt vatten tills vattnet är klart. Häll riset och vattnet i en kastrull. Koka upp, rör om och låt koka på svag värme 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt vila 10 min.

  2. 2

    Skala och skär pumpan i bitar. Vänd runt med strimlad lök, curry, chiliflakes, salt och kokosfett. Fördela på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.

  3. 3

    Blanda riset med pumpa, bönor, russin och pinjenötter.

  4. 4

    Bryt bitar av salladen och blanda med granatäppelkärnor och dill. Servera salladen till maten eller vänd ner den. Peter Norman kokar sina bönor själv efter blötläggning men vi tar en genväg med bönor på burk.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kristin

    En mycket fräsch och god maträtt. Blanda inte i salladen om du vill ha rester till senare. För en gångs skull känner jag att man inte behöver göra om receptet, det var perfekt som det var.