Isterbandspasta med äpple och valnötter
  • Tid 35 min

Isterbandspasta med äpple och valnötter

4.4 (5 betyg)

Rustikt och elegant på samma gång.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g pappardelle (ej färsk)
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g isterband
  • 1 tsk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka salvia
  • 2 dl valnötter
  • 2 äpplen
  • 2 dl finriven parmesanost eller pecorino
  • flingsalt och nymalen svartpepar
Till servering:
  • 3 dl finriven parmesanost eller pecorino
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl till senare. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt med oljan.

  2. 2

    Snitta isterbanden på längden och ta bort skinnet från korven. Hacka dem grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek isterband och vitlök tills isterbanden är lite knapriga. Lägg åt sidan.

  3. 3

    Grovhacka salviabladen och valnötterna. (Spara ev några hela till garnering). Tärna äpplena. Stek nötter, äpple och salvia i olja någon minut.

  4. 4

    Blanda isterbanden med pastan, det sparade kokvattnet och parmesanost. Värm upp under omrörning. Vänd ner valnötter, äpple och salviabladen. Smaka av med salt och peppar.

  5. 5

    Servera rätten med riven parmesan. Dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa ev med hela valnötter och salvia.

Servering

Grova bitar av tomat med lite salt och svartpeppar är fräscht till.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Kommer definitivt laga fler gånger!