Isterbandspasta med äpple och valnötter

Isterbandspasta med äpple och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Rustikt och elegant på samma gång.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 250 g pappardelle (ej färsk)
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g isterband
  • 1 tsk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka salvia
  • 2 dl valnötter
  • 2 äpplen
  • 2 dl finriven parmesanost eller pecorino
  • flingsalt och nymalen svartpepar
  • Till servering:
  • 3 dl finriven parmesanost eller pecorino

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl till senare. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt med oljan.
  2. Snitta isterbanden på längden och ta bort skinnet från korven. Hacka dem grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek isterband och vitlök tills isterbanden är lite knapriga. Lägg åt sidan.
  3. Grovhacka salviabladen och valnötterna. (Spara ev några hela till garnering). Tärna äpplena. Stek nötter, äpple och salvia i olja någon minut.
  4. Blanda isterbanden med pastan, det sparade kokvattnet och parmesanost. Värm upp under omrörning. Vänd ner valnötter, äpple och salviabladen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera rätten med riven parmesan. Dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa ev med hela valnötter och salvia.

Servering

Grova bitar av tomat med lite salt och svartpeppar är fräscht till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2022-01-13

Detta var inte speciellt gott tyvärr… Isterband är en överskattad korv. Skulle kunna tänka mig att göra om, fast med färsk salsiccia istället.

Niklas

2021-01-20

Mycket gott. Lätt att göra. När jag stekte isterbandsfärsen sprätte det mycket, kanske korngrynen som poppade? Jag fick inte färsen så frasig. Gott med äpple inblandat, skall försöka hitta syrligare äpplen nästa gång. Även barnen gillade denna rätt.

Cecilia

2015-11-30

Kommer definitivt laga fler gånger!

Isterbandspasta med äpple och valnötter
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g pappardelle (ej färsk)
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g isterband
  • 1 tsk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka salvia
  • 2 dl valnötter
  • 2 äpplen
  • 2 dl finriven parmesanost eller pecorino
  • flingsalt och nymalen svartpepar
  • Till servering:
  • 3 dl finriven parmesanost eller pecorino

Isterbandspasta med äpple och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Rustikt och elegant på samma gång.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl till senare. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt med oljan.
  2. Snitta isterbanden på längden och ta bort skinnet från korven. Hacka dem grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek isterband och vitlök tills isterbanden är lite knapriga. Lägg åt sidan.
  3. Grovhacka salviabladen och valnötterna. (Spara ev några hela till garnering). Tärna äpplena. Stek nötter, äpple och salvia i olja någon minut.
  4. Blanda isterbanden med pastan, det sparade kokvattnet och parmesanost. Värm upp under omrörning. Vänd ner valnötter, äpple och salviabladen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera rätten med riven parmesan. Dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa ev med hela valnötter och salvia.

Servering

Grova bitar av tomat med lite salt och svartpeppar är fräscht till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2022-01-13

Detta var inte speciellt gott tyvärr… Isterband är en överskattad korv. Skulle kunna tänka mig att göra om, fast med färsk salsiccia istället.

Niklas

2021-01-20

Mycket gott. Lätt att göra. När jag stekte isterbandsfärsen sprätte det mycket, kanske korngrynen som poppade? Jag fick inte färsen så frasig. Gott med äpple inblandat, skall försöka hitta syrligare äpplen nästa gång. Även barnen gillade denna rätt.

Cecilia

2015-11-30

Kommer definitivt laga fler gånger!