
Inlagd vinbärssill
Betyg (1-5):
Recept av Lena Söderström, foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 20 min + 8 tim i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
- 1.5 msk svartvinbärsgelé
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
- 1 rödlök, strimlad
- 10 cm purjolök, skivad
- 6 kryddpepparkorn, krossade
- 2 lagerblad
Gör så här
- Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull tills den löses upp. Häll i resten av vattnet, socker och ättiksprit. Koka upp under omrörning och låt sjuda 1–2 min. Låt kallna.
- Skär sillfiléerna i bitar. Varva med lök, kryddpeppar och lagerblad i en burk. Häll över lagen, täck med lock och låt stå i kylen minst 8 timmar.
Tips

Garnera gärna med färska svarta vinbär!
Liknande recept
Inlagd vinbärssill
Betyg (1-5):
Recept av Lena Söderström, foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 20 min + 8 tim i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull tills den löses upp. Häll i resten av vattnet, socker och ättiksprit. Koka upp under omrörning och låt sjuda 1–2 min. Låt kallna.
- Skär sillfiléerna i bitar. Varva med lök, kryddpeppar och lagerblad i en burk. Häll över lagen, täck med lock och låt stå i kylen minst 8 timmar.
Tips

Garnera gärna med färska svarta vinbär!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!