Inlagd vinbärssill

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Lena Söderström, foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1.5 msk svartvinbärsgelé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, strimlad
  • 10 cm purjolök, skivad
  • 6 kryddpepparkorn, krossade
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull tills den löses upp. Häll i resten av vattnet, socker och ättiksprit. Koka upp under omrörning och låt sjuda 1–2 min. Låt kallna.
  2. Skär sillfiléerna i bitar. Varva med lök, kryddpeppar och lagerblad i en burk. Häll över lagen, täck med lock och låt stå i kylen minst 8 timmar.

Tips

Garnera gärna med färska svarta vinbär!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Grillad coleslaw

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Lökpaj med smördeg

(30)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1.5 msk svartvinbärsgelé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, strimlad
  • 10 cm purjolök, skivad
  • 6 kryddpepparkorn, krossade
  • 2 lagerblad

Inlagd vinbärssill

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Lena Söderström, foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull tills den löses upp. Häll i resten av vattnet, socker och ättiksprit. Koka upp under omrörning och låt sjuda 1–2 min. Låt kallna.
  2. Skär sillfiléerna i bitar. Varva med lök, kryddpeppar och lagerblad i en burk. Häll över lagen, täck med lock och låt stå i kylen minst 8 timmar.

Tips

Garnera gärna med färska svarta vinbär!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Grillad coleslaw

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Lökpaj med smördeg

(30)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies