Inlagd vinbärssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Recept av Lena Söderström, foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1.5 msk svartvinbärsgelé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, strimlad
  • 10 cm purjolök, skivad
  • 6 kryddpepparkorn, krossade
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull tills den löses upp. Häll i resten av vattnet, socker och ättiksprit. Koka upp under omrörning och låt sjuda 1–2 min. Låt kallna.
  2. Skär sillfiléerna i bitar. Varva med lök, kryddpeppar och lagerblad i en burk. Häll över lagen, täck med lock och låt stå i kylen minst 8 timmar.

Tips

Garnera gärna med färska svarta vinbär!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötsyrlig marinad till kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Selleri med masalakryddad lax

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1.5 msk svartvinbärsgelé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, strimlad
  • 10 cm purjolök, skivad
  • 6 kryddpepparkorn, krossade
  • 2 lagerblad

Inlagd vinbärssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Recept av Lena Söderström, foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull tills den löses upp. Häll i resten av vattnet, socker och ättiksprit. Koka upp under omrörning och låt sjuda 1–2 min. Låt kallna.
  2. Skär sillfiléerna i bitar. Varva med lök, kryddpeppar och lagerblad i en burk. Häll över lagen, täck med lock och låt stå i kylen minst 8 timmar.

Tips

Garnera gärna med färska svarta vinbär!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötsyrlig marinad till kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Selleri med masalakryddad lax

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)