Inlagd sallad - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En kall inlagd sallad med tunt hyvlad gurka och fänkål som toppas med dill och citronskal. Passar perfekt som komlpement till ett julbord. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min + 5 tim
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 gurka
  • 1 fänkål
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk fänkålsfrön, krossade
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 kruka dill, hackad
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Hyvla gurka och fänkål tunt, gärna med mandolin. Banka lätt på fänkålen med t ex en kavel så att den mjuknar något. Blanda grönsaker och salt i en skål, lägg på en tyngd så att grönsakerna pressas. Låt stå i rumstemperatur ca 3 tim. Häll av vätskan som bildats.
  2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, fänkålsfrön, vitpeppar och citronsaft. Lägg gurka, fänkål och dill i lagen och låt stå i kylen minst 2 tim före servering. Garnera ev med rivet citronskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(7)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(8)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 gurka
  • 1 fänkål
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk fänkålsfrön, krossade
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 kruka dill, hackad
  • 0.5 citron, rivet skal

Inlagd sallad - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En kall inlagd sallad med tunt hyvlad gurka och fänkål som toppas med dill och citronskal. Passar perfekt som komlpement till ett julbord. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min + 5 tim
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hyvla gurka och fänkål tunt, gärna med mandolin. Banka lätt på fänkålen med t ex en kavel så att den mjuknar något. Blanda grönsaker och salt i en skål, lägg på en tyngd så att grönsakerna pressas. Låt stå i rumstemperatur ca 3 tim. Häll av vätskan som bildats.
  2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, fänkålsfrön, vitpeppar och citronsaft. Lägg gurka, fänkål och dill i lagen och låt stå i kylen minst 2 tim före servering. Garnera ev med rivet citronskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(7)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(8)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies