Ingefärscheesecake

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Cheescake med smak av kardemumma och toppad med mango.

Tillagningstid: 30 minuter + 3 timmar att stelna
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 200 g kardemummaskorpor
  • 200 g smör
  • Fyllning:
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl inlagd ingefära (gari)
  • 4 dl naturell yoghurt (10%)
  • 300 g färskost, naturell
  • 3 dl florsocker
  • Topping:
  • 2 ätmogna, tunnskivade mango
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • Garnering:
  • 1 lime

Gör så här

  1. Mixa skorporna fint i en matberedare. Smält smör och blanda med skorpsmulorna. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min för att de ska mjukna. Mixa ingefäran med 1 dl yoghurt i matberedare eller med stavmixer. Vispa försiktigt ihop ingefärsyoghurten med 3 dl yoghurt, färskost, florsocker och salt, använd gärna en elvisp.
  2. Lyft gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills gelatinet är rinnande, ta av från värmen. Ta lite av yoghurtsmeten och rör ner i gelatinet. Vänd sedan noga ner blandningen i resten av yoghurtsmeten. Häll smeten i springformen.
  3. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 3 tim för att stelna. Ta försiktigt bort kanten på formen med hjälp av en tunn kniv. Täck hela tårtan med mangoskivor.

Topping

  1. Lägg gelatinbladet i 1 dl kallt vatten i en kastrull, låt dra i 5 min. Häll i sockret och värm under omrörning tills socker och gelatin precis har löst sig. Det får inte bli för varmt. Ringla blandningen över mangon på tårtan. Använd ett ciseleringsjärn och skär fina strimlor av limeskalet. Toppa tårtan med limeskalen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2015-01-12

Vi tycker att den blev utomordentligt god! Inga problem all baka alls!

Helene

2014-06-25

Riktigt tråkig enligt min mening. Skorpbottnen var trist i smak och konsistens och själva fyllningen var utan sting. Hade föredragit digestive-botten, adderat limejuice och -skal i själva fyllningen och sedan in i frysen för fräschare smak än vad en normalkall kyl kan åstadkomma. I övrigt en bra idé!

Irmeli

2013-12-31

Konstigt! Det blev en riktig soppa! Jag fick fylla på med en mängd skorpor i efterhand. för att det skulle hålla ihop ordentligt. Smakar nästan bara Smör!

Fanny Carrillo de Camacho

2013-04-08

Under helgen har Vi smakade och det vad så goda och goda som jag ska göra en gång till, Tack för att Ni skriver såna receptet.

Britta/Webbredaktionen

2013-04-03

@ Isse Vi har provlagat igen och det blev bra. Har tyvärr ingen förklaring till varför det blev så löst för dig.

Isse

2013-03-29

Stämmer det verkligen att botten ska innehålla 200g vardera av skorpor och smält smör? För mig blev det soppa av det då jag följde receptet... När jag halverade mängden smör blev det mycket bättre!

Annica

2013-03-27

det finns vegetarisk gelatin i bakhyllan som du kan använda istället för vanlig.

mia

2013-03-26

Du kan använda agar-agar som utvinns ur havsalger iställer för gelatin.

Fråga

2013-03-26

Ang Ingefärscheescake . Kan man använda något annat istället för geletinblad? Jag har nånga vänner som är muslimer och får/kan inte äta något med geletin i.

2013-03-19

Det är mango skivor som ger annorlunda smaken på Ingefärscheescake

Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 200 g kardemummaskorpor
  • 200 g smör
  • Fyllning:
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl inlagd ingefära (gari)
  • 4 dl naturell yoghurt (10%)
  • 300 g färskost, naturell
  • 3 dl florsocker
  • Topping:
  • 2 ätmogna, tunnskivade mango
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • Garnering:
  • 1 lime

Ingefärscheesecake

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Cheescake med smak av kardemumma och toppad med mango.

Tillagningstid: 30 minuter + 3 timmar att stelna
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa skorporna fint i en matberedare. Smält smör och blanda med skorpsmulorna. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min för att de ska mjukna. Mixa ingefäran med 1 dl yoghurt i matberedare eller med stavmixer. Vispa försiktigt ihop ingefärsyoghurten med 3 dl yoghurt, färskost, florsocker och salt, använd gärna en elvisp.
  2. Lyft gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills gelatinet är rinnande, ta av från värmen. Ta lite av yoghurtsmeten och rör ner i gelatinet. Vänd sedan noga ner blandningen i resten av yoghurtsmeten. Häll smeten i springformen.
  3. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 3 tim för att stelna. Ta försiktigt bort kanten på formen med hjälp av en tunn kniv. Täck hela tårtan med mangoskivor.

Topping

  1. Lägg gelatinbladet i 1 dl kallt vatten i en kastrull, låt dra i 5 min. Häll i sockret och värm under omrörning tills socker och gelatin precis har löst sig. Det får inte bli för varmt. Ringla blandningen över mangon på tårtan. Använd ett ciseleringsjärn och skär fina strimlor av limeskalet. Toppa tårtan med limeskalen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2015-01-12

Vi tycker att den blev utomordentligt god! Inga problem all baka alls!

Helene

2014-06-25

Riktigt tråkig enligt min mening. Skorpbottnen var trist i smak och konsistens och själva fyllningen var utan sting. Hade föredragit digestive-botten, adderat limejuice och -skal i själva fyllningen och sedan in i frysen för fräschare smak än vad en normalkall kyl kan åstadkomma. I övrigt en bra idé!

Irmeli

2013-12-31

Konstigt! Det blev en riktig soppa! Jag fick fylla på med en mängd skorpor i efterhand. för att det skulle hålla ihop ordentligt. Smakar nästan bara Smör!

Fanny Carrillo de Camacho

2013-04-08

Under helgen har Vi smakade och det vad så goda och goda som jag ska göra en gång till, Tack för att Ni skriver såna receptet.

Britta/Webbredaktionen

2013-04-03

@ Isse Vi har provlagat igen och det blev bra. Har tyvärr ingen förklaring till varför det blev så löst för dig.

Isse

2013-03-29

Stämmer det verkligen att botten ska innehålla 200g vardera av skorpor och smält smör? För mig blev det soppa av det då jag följde receptet... När jag halverade mängden smör blev det mycket bättre!

Annica

2013-03-27

det finns vegetarisk gelatin i bakhyllan som du kan använda istället för vanlig.

mia

2013-03-26

Du kan använda agar-agar som utvinns ur havsalger iställer för gelatin.

Fråga

2013-03-26

Ang Ingefärscheescake . Kan man använda något annat istället för geletinblad? Jag har nånga vänner som är muslimer och får/kan inte äta något med geletin i.

2013-03-19

Det är mango skivor som ger annorlunda smaken på Ingefärscheescake

Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies