Indisk tomatchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.19 (21 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk senapsfrön, gula
  • 1 kanelstång
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.
  3. Lägg i de tärnade tomater, socker, vinäger och koka ca 15 min utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta.
  4. Låt chutneyn svalna och häll upp i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Tips

Gott till både kyckling,halloumi och fisk och gärna med lite smörstekt spenat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-08-14

Till Ann-Marie: Chutneyn håller upp till ett par veckor i kylen. Lycka till! :)

Ann-Marie

2018-08-08

Hur länge håller sig denna?

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk senapsfrön, gula
  • 1 kanelstång
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Indisk tomatchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.19 (21 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.
  3. Lägg i de tärnade tomater, socker, vinäger och koka ca 15 min utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta.
  4. Låt chutneyn svalna och häll upp i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Tips

Gott till både kyckling,halloumi och fisk och gärna med lite smörstekt spenat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-08-14

Till Ann-Marie: Chutneyn håller upp till ett par veckor i kylen. Lycka till! :)

Ann-Marie

2018-08-08

Hur länge håller sig denna?

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)