Indisk tomatchutney

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk senapsfrön, gula
  • 1 kanelstång
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.
  3. Lägg i de tärnade tomater, socker, vinäger och koka ca 15 min utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta.
  4. Låt chutneyn svalna och häll upp i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Tips

Gott till både kyckling,halloumi och fisk och gärna med lite smörstekt spenat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-08-14

Till Ann-Marie: Chutneyn håller upp till ett par veckor i kylen. Lycka till! :)

Ann-Marie

2018-08-08

Hur länge håller sig denna?

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Vegopiroger

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Risfyllda grönsaker

(0)

Räksallad med japansk dressing

(85)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk senapsfrön, gula
  • 1 kanelstång
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger

Indisk tomatchutney

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.
  3. Lägg i de tärnade tomater, socker, vinäger och koka ca 15 min utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta.
  4. Låt chutneyn svalna och häll upp i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Tips

Gott till både kyckling,halloumi och fisk och gärna med lite smörstekt spenat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-08-14

Till Ann-Marie: Chutneyn håller upp till ett par veckor i kylen. Lycka till! :)

Ann-Marie

2018-08-08

Hur länge håller sig denna?

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Vegopiroger

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Risfyllda grönsaker

(0)

Räksallad med japansk dressing

(85)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies