Indisk rispanna

Betyg (1-5):
4.55 (11 betyg)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 3 dl råris
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 5 mortlade nejlikor
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tärnad zucchini
  • 1 tärnad paprika
  • 200 g stekt kyckling eller skinka
  • 100 g skalade räkor
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Stek ris, lök, vitlök och alla kryddor under omrörning i olja i en kastrull ca 1 min. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs zucchini och paprika hastigt. Vänd riset med grönsaker, kyckling och räkor. Servera med färsk koriander.

Tips

Stekt ris med grönsaker, kött och skaldjur är en restklassiker i hela världen t ex nasi goreng, jambalaja, paella och pad thai.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2019-01-04

Supergod rätt som passar perfekt för att rensa kyl och frys. Jag dubblar dock mängden kryddor för lite mer fräs i. Tycker tillagningstiden är lite väl tilltagen, när jag lagar rätten tar det 20 min (använder standard råris m koktid 10 min), så perfekt vardagsmat.

Kjell

2016-12-29

Indisk rispanna

Harriette

2016-11-29

Många härliga smaker (och för mig ovanliga kombinationer av kryddor i mat) som "gifter sig" otroligt bra med varandra. Mums

Liknande recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Räktacos

(9)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(10)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl råris
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 5 mortlade nejlikor
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tärnad zucchini
  • 1 tärnad paprika
  • 200 g stekt kyckling eller skinka
  • 100 g skalade räkor
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander

Indisk rispanna

Betyg (1-5):
4.55 (11 betyg)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek ris, lök, vitlök och alla kryddor under omrörning i olja i en kastrull ca 1 min. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs zucchini och paprika hastigt. Vänd riset med grönsaker, kyckling och räkor. Servera med färsk koriander.

Tips

Stekt ris med grönsaker, kött och skaldjur är en restklassiker i hela världen t ex nasi goreng, jambalaja, paella och pad thai.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2019-01-04

Supergod rätt som passar perfekt för att rensa kyl och frys. Jag dubblar dock mängden kryddor för lite mer fräs i. Tycker tillagningstiden är lite väl tilltagen, när jag lagar rätten tar det 20 min (använder standard råris m koktid 10 min), så perfekt vardagsmat.

Kjell

2016-12-29

Indisk rispanna

Harriette

2016-11-29

Många härliga smaker (och för mig ovanliga kombinationer av kryddor i mat) som "gifter sig" otroligt bra med varandra. Mums

Liknande recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Räktacos

(9)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(10)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies