Indisk grillad kyckling med selleriraita
  • Tid 35 min + tid för marinering

Indisk grillad kyckling med selleriraita

3.43 (7 betyg)

Härlig smak från Indien på den grillade kycklingen.

  • Tillagningstid 35 min + tid för marinering
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kyckling eller lårfiléer
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 3 msk olja
Selleriraita:
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 4 bit strimlade stjälkar blekselleri
  • svartpeppar
  • salt
Till servering:
  • grillade citroner
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela kycklingen i mitten längs med ryggraden och skär varje halva i 4 bitar. Ta bort så mycket av skinnet som går. Blanda kryddor, vitlök, citronsaft och olja i en skål. Lägg kycklingbitarna i marinaden och vänd runt dem ordentligt. Marinera minst 1 timme, gärna över natten.

  2. 2

    Grilla kycklingen tills innertemperaturen är 70°, 15–20 min.

Selleriraita

  1. 1

    Hacka myntan och blanda med yoghurt och selleri. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. 1

    Servera med grillade citronhalvor och ev naanbröd eller ris. Om du vill ha en matigare rätt kan du servera med klyftpotatis.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • kerstin

    underbart gott