Indisk grillad kyckling med selleriraita

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Härlig smak från Indien på den grillade kycklingen.

Tillagningstid: 35 minuter + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 kg kyckling eller lårfiléer
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk gurkmeja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 3 msk olja
  • Selleriraita:
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 4 bit strimlade stjälkar blekselleri
  • svartpeppar
  • Till servering:
  • grillade citroner

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mitten längs med ryggraden och skär varje halva i 4 bitar. Ta bort så mycket av skinnet som går. Blanda kryddor, vitlök, citronsaft och olja i en skål. Lägg kycklingbitarna i marinaden och vänd runt dem ordentligt. Marinera minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Grilla kycklingen tills innertemperaturen är 70°, 15–20 min.

Selleriraita

  1. Hacka myntan och blanda med yoghurt och selleri. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Servera med grillade citronhalvor och ev naanbröd eller ris. Om du vill ha en matigare rätt kan du servera med klyftpotatis.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kerstin

2013-05-03

underbart gott

Liknande recept

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

Panerade kycklingbitar med kapris och olivsallad

(4)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

(49)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Röd currygryta med potatis

(18)

Crispy chicken med bbq-sås

(3)

Julkalkon med hemgjord senap

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg kyckling eller lårfiléer
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk gurkmeja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 3 msk olja
  • Selleriraita:
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 4 bit strimlade stjälkar blekselleri
  • svartpeppar
  • Till servering:
  • grillade citroner

Indisk grillad kyckling med selleriraita

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Härlig smak från Indien på den grillade kycklingen.

Tillagningstid: 35 minuter + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mitten längs med ryggraden och skär varje halva i 4 bitar. Ta bort så mycket av skinnet som går. Blanda kryddor, vitlök, citronsaft och olja i en skål. Lägg kycklingbitarna i marinaden och vänd runt dem ordentligt. Marinera minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Grilla kycklingen tills innertemperaturen är 70°, 15–20 min.

Selleriraita

  1. Hacka myntan och blanda med yoghurt och selleri. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Servera med grillade citronhalvor och ev naanbröd eller ris. Om du vill ha en matigare rätt kan du servera med klyftpotatis.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kerstin

2013-05-03

underbart gott

Liknande recept

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

Panerade kycklingbitar med kapris och olivsallad

(4)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

(49)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Röd currygryta med potatis

(18)

Crispy chicken med bbq-sås

(3)

Julkalkon med hemgjord senap

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies