Indisk curry med falukorv

Betyg (1-5):
4.2 (25 betyg)

Förnya falukorven genom att smaksätta den med curry, gurkmeja, spiskummin och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 4 dl ris
  • Sås:
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 hackad röd chili
  • 3 msk olja
  • 2 msk gul curry
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk kanel
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 400 g krossade tomater
  • 800 g kokosmjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • ;:
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 zucchini i halvmånar
  • 1 röd paprika i bitar
  • 500 g falukorv i halvmånar
  • 1 dl grovhackad persilja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Sås

  1. Stek vitlöken och chilin i olivolja i en kastrull. Tillsätt alla kryddorna och stek under omrörning någon minut. Rör ner tomatpuré och ingefära. Stek tills det bildas en kryddpasta, nästan så att det bränns lite. Slå på tomatkross och kokosmjölk, låt koka ihop i 10 minuter. Smaksätt med salt, svartpeppar och socker. .
  2. Hetta upp en panna med olja och stek grönsakerna så de mjuknar något, ungefär 2 minuter. Ta upp grönsakerna och stek korven i olja i samma stekpanna.
  3. När såsen kokat klart rör ner grönsaker och korv
  4. Toppa med grovhackad persilja. Servera med ris.

Tips

För en djupare och kraftigare smak låt såsen koka ihop 20 minuter, servera med färsk koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pellevink

2014-10-27

Jo gott och bra recept men ännu godare med riktigt kött. :) Har försökt göra falu-curry på många sätt men det blir inte hundra.

manar=mnr

2014-10-22

Det här recept hade mig för bråttom att följde men ändå varit bra det behövdes salt mer i alla fall varit inte så perfekt nöjd med mängden.nästa gång ska vara försiktigare i köket!

Hans

2013-08-29

Helt ok rätt som var enkel att laga. Hittade fler svensk-indiska recept på www.minresatillindien.se, bland annat Bollywoodburgaren och korv stroganoff. Burgaren gick hem hos ungarna på kalaset och mango chutneyn finns i många vanliga mataffärer.

Susanne Nordberg

2013-06-04

Mycket gott blev det! Jag tycker att en enkel sallad passar bra till, som strimlad isbergssallad, gurka och tomat. Istället för yoghurt så hade jag gräddfil till. Nästa gång ska jag nog byta ut falukorven mot kycklingfilé, det blir nog ännu godare. :)

Nenne Strid

2012-09-21

Den blev helt suverän god & blev inte sämre efter ngr dagar i frysen. Detta med smaker & styrka, jag älskar laga mat, så då under matlagningen så vet jag hur min smak är. Därför kollar jag ingred men tar andra mått, oftast så rädda att krydda. Mumma

Maria Karlsson

2012-06-22

Mycket gott och ännu bättre dagen efter. Jag minskade lite på mängden kokosmjölk och då blev konsistensen bättre, inte så rinnig.

Malin

2012-04-15

Mycket gott tycker jag. Inte så starkt, men den som önskar mer hetta får tillsätta mera chili. Gillar att det är mycket sås.

Mikael

2012-04-11

Ska det verkligen vara 800g kokosmjölk? Det blev VÄLDIGT simmigt och smaken blev nästan lite utspädd. Hälften hade räckt mer än väl! Annars var det gott

Liknande recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(6)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

(34)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 4 dl ris
  • Sås:
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 hackad röd chili
  • 3 msk olja
  • 2 msk gul curry
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk kanel
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 400 g krossade tomater
  • 800 g kokosmjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • ;:
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 zucchini i halvmånar
  • 1 röd paprika i bitar
  • 500 g falukorv i halvmånar
  • 1 dl grovhackad persilja

Indisk curry med falukorv

Betyg (1-5):
4.2 (25 betyg)

Förnya falukorven genom att smaksätta den med curry, gurkmeja, spiskummin och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Sås

  1. Stek vitlöken och chilin i olivolja i en kastrull. Tillsätt alla kryddorna och stek under omrörning någon minut. Rör ner tomatpuré och ingefära. Stek tills det bildas en kryddpasta, nästan så att det bränns lite. Slå på tomatkross och kokosmjölk, låt koka ihop i 10 minuter. Smaksätt med salt, svartpeppar och socker. .
  2. Hetta upp en panna med olja och stek grönsakerna så de mjuknar något, ungefär 2 minuter. Ta upp grönsakerna och stek korven i olja i samma stekpanna.
  3. När såsen kokat klart rör ner grönsaker och korv
  4. Toppa med grovhackad persilja. Servera med ris.

Tips

För en djupare och kraftigare smak låt såsen koka ihop 20 minuter, servera med färsk koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pellevink

2014-10-27

Jo gott och bra recept men ännu godare med riktigt kött. :) Har försökt göra falu-curry på många sätt men det blir inte hundra.

manar=mnr

2014-10-22

Det här recept hade mig för bråttom att följde men ändå varit bra det behövdes salt mer i alla fall varit inte så perfekt nöjd med mängden.nästa gång ska vara försiktigare i köket!

Hans

2013-08-29

Helt ok rätt som var enkel att laga. Hittade fler svensk-indiska recept på www.minresatillindien.se, bland annat Bollywoodburgaren och korv stroganoff. Burgaren gick hem hos ungarna på kalaset och mango chutneyn finns i många vanliga mataffärer.

Susanne Nordberg

2013-06-04

Mycket gott blev det! Jag tycker att en enkel sallad passar bra till, som strimlad isbergssallad, gurka och tomat. Istället för yoghurt så hade jag gräddfil till. Nästa gång ska jag nog byta ut falukorven mot kycklingfilé, det blir nog ännu godare. :)

Nenne Strid

2012-09-21

Den blev helt suverän god & blev inte sämre efter ngr dagar i frysen. Detta med smaker & styrka, jag älskar laga mat, så då under matlagningen så vet jag hur min smak är. Därför kollar jag ingred men tar andra mått, oftast så rädda att krydda. Mumma

Maria Karlsson

2012-06-22

Mycket gott och ännu bättre dagen efter. Jag minskade lite på mängden kokosmjölk och då blev konsistensen bättre, inte så rinnig.

Malin

2012-04-15

Mycket gott tycker jag. Inte så starkt, men den som önskar mer hetta får tillsätta mera chili. Gillar att det är mycket sås.

Mikael

2012-04-11

Ska det verkligen vara 800g kokosmjölk? Det blev VÄLDIGT simmigt och smaken blev nästan lite utspädd. Hälften hade räckt mer än väl! Annars var det gott

Liknande recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(6)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies