Hummersallad med sherryvinägrett

Hummersallad med sherryvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En fräsch och tjusig skaldjursrätt med syrlig dressing och gyllenbruna pinjenötter.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 2 kokta delade humrar
  • 250 g frisésallad, plockade blad
  • 125 g rosésallad, plockade blad
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk torr sherry
  • 1 mycket finhackad schalottenlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Ta ur hummerköttet, stjärten och klorna. Bryt och riv isär salladsbladen i mindre bitar. Lägg salladen i en stor skål och täck med kallt vatten. Blanda olivolja, vinäger, sherry, schalottenlök, salt och peppar till en dressing.
  2. Häll av salladen i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda salladen med dressingen i en skål. Fördela salladen på tallrikar, lägg hummerköttet på salladen och strö över pinjenötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hummersallad med sherryvinägrett
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 kokta delade humrar
  • 250 g frisésallad, plockade blad
  • 125 g rosésallad, plockade blad
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk torr sherry
  • 1 mycket finhackad schalottenlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rostade pinjenötter

Hummersallad med sherryvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En fräsch och tjusig skaldjursrätt med syrlig dressing och gyllenbruna pinjenötter.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Ta ur hummerköttet, stjärten och klorna. Bryt och riv isär salladsbladen i mindre bitar. Lägg salladen i en stor skål och täck med kallt vatten. Blanda olivolja, vinäger, sherry, schalottenlök, salt och peppar till en dressing.
  2. Häll av salladen i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda salladen med dressingen i en skål. Fördela salladen på tallrikar, lägg hummerköttet på salladen och strö över pinjenötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!