För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Huevos rancheros i ugn

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Huevos rancheros. Tomatsås och bönor som får puttra ihop med kryddor som spiskummin och chiliflakes. Som sedan toppas med ost och ägg. Så gott!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 blekselleristjälkar, tunt skivade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 800 g skalade tomater (på burk)
  • 420 g vita bönor i tomatsås (på burk)
  • salt
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1.5 dl riven goudaost eller edamerost
  • 0.5 dl hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Stek lök, selleri och vitlök i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Krydda med spiskummin och chiliflakes. Häll i tomater. Låt såsen småputtra ca 10 min. Vänd ner bönorna och smaka av med salt. Häll över såsen i en ugnsform.
  2. Gör fyra gropar och knäck i äggen varsamt så att gulan inte går sönder. Strö över flingsalt, peppar och riven ost. Tillaga mitt i ugnen tills osten smält och äggulorna fortfarande är lösa, ca 15 min. Strö över persilja. Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(16)

Huevos Rancheros - Lotta Lundgren

(129)

Buljongsoppa med shiitakesvamp och pocherat ägg

(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 blekselleristjälkar, tunt skivade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 800 g skalade tomater (på burk)
  • 420 g vita bönor i tomatsås (på burk)
  • salt
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1.5 dl riven goudaost eller edamerost
  • 0.5 dl hackad färsk persilja

Huevos rancheros i ugn

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Huevos rancheros. Tomatsås och bönor som får puttra ihop med kryddor som spiskummin och chiliflakes. Som sedan toppas med ost och ägg. Så gott!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, selleri och vitlök i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Krydda med spiskummin och chiliflakes. Häll i tomater. Låt såsen småputtra ca 10 min. Vänd ner bönorna och smaka av med salt. Häll över såsen i en ugnsform.
  2. Gör fyra gropar och knäck i äggen varsamt så att gulan inte går sönder. Strö över flingsalt, peppar och riven ost. Tillaga mitt i ugnen tills osten smält och äggulorna fortfarande är lösa, ca 15 min. Strö över persilja. Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(16)

Huevos Rancheros - Lotta Lundgren

(129)

Buljongsoppa med shiitakesvamp och pocherat ägg

(5)