Buljongsoppa med shiitakesvamp och pocherat ägg
  • Tid 30 min

Buljongsoppa med shiitakesvamp och pocherat ägg

0 (0 betyg)

Värmande buljongsoppa med svamp och vitabönor, toppad med rostade sesamfrön.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.75 dl rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 12 dl vatten
  • 3 msk tahini
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g shiitakesvamp, skivad
  • 400 g stora vita bönor, sköljda, (på burk)
  • 1 tsk vinäger
  • 4 ägg
Till servering
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 msk sesamfrön, torrostade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök, vitlök, sesamfrön och sambal oelek i raps- och sesamolja. Häll i vatten och tahini. Smula ner buljongtärningarna.

  2. 2

    Koka upp buljongen, tillsätt svamp och bönor och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt.

  3. 3

    Koka upp saltat vatten och vinäger i en kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min, gulan ska vara rinnig.

  4. 4

    Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Servera soppan med pocherade ägg och toppa med salladslök och sesamfrön.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Funkar lika bra att servera löskokta ägg i soppan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Rebecka! Prova kikärtor, om du gillar det? Eller så lägger du i marinerad tofu precis på slutet, när grytan är färdigkokt. Lycka till! /Elsa Andersson, webbredaktör

  • Rebecka

    Jag gillar inte bönor, något förslag på vad som kan passa istället?

  • Coop

    Tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

  • Coop

    Hej! Tyvärr har ingredienslistorna trillat bort på vissa av våra nyaste recept. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt. Vänliga hälsningar Elsa, webbredaktör

Visa fler