Höstsoppa med cannellinibönor och spaghetti
Höstsoppa med cannellinibönor och spaghetti
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Höstsoppa med cannellinibönor och spaghetti

3.5 (6 betyg)

Härlig höstsoppa med selleri, morot, grönkål, bönor och spagetti. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 blekselleristjälkar, finhackade
  • 2 morötter, finhackade
  • 1 timjankvist
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 3 lagerblad
  • 40 g spagetti
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm färskriven muskotnöt
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g kokta cannellinibönor, avsköljda på burk (bruttovikt)
  • 40 g grönkål eller savojkål, fint strimlad
Ostflarn
  • riven parmesan
  • cayennepeppar och timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs grönsakerna med timjan och rosmarin i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning någon minut till.

  2. 2

    Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Häll i buljongen och lägg i lagerbladen. Rör runt och låt sjuda ca 10 min.

  3. 3

    Tillsätt spaghetti, olja, muskot, salt och peppar. Låt koka 5 min och häll därefter ner bönorna. Låt koka tills pastan är al dente.

  4. 4

    Fräs grönkålen i några droppar olja. Ta upp örtkvistar och lagerblad ur soppan och toppa med grönkålen. Servera gärna med ostflarn.

Ostflarn:

  1. 1

    Lägg små högar av riven parmesan på en plåt med bakplåtspapper och pudra över cayennepeppar och timjan. Grädda gyllene mitt i ugnen på 175°.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar