Hjortronfylld glasskula

Hjortronfylld glasskula

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 5 min + tid att frysa
4 portioner
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl hjortronsylt eller annan sylt
  • 5 digestivekex, finkrossade

Gör så här

  1. Tina glassen något så den går att forma. Lägg en rejäl skopa glass i handen och tryck ett hål i mitten. Lägg dit en sked sylt och slut igen hålet.
  2. Forma till en boll och rulla i kexsmulor. Lägg glassbollen i en bullform och låt ligga i frysen minst 1 tim. Gör samma sak med resten av glassen.

Tips

Perfekt dessert som går att variera med många olika smaker.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hjortronfylld glasskula
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl hjortronsylt eller annan sylt
  • 5 digestivekex, finkrossade

Hjortronfylld glasskula

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 5 min + tid att frysa
4 portioner

Gör så här

  1. Tina glassen något så den går att forma. Lägg en rejäl skopa glass i handen och tryck ett hål i mitten. Lägg dit en sked sylt och slut igen hålet.
  2. Forma till en boll och rulla i kexsmulor. Lägg glassbollen i en bullform och låt ligga i frysen minst 1 tim. Gör samma sak med resten av glassen.

Tips

Perfekt dessert som går att variera med många olika smaker.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!