Hjortronfylld glasskula
  • Tid 5 min + tid att frysa

Hjortronfylld glasskula

4 (4 betyg)

  • Tillagningstid 5 min + tid att frysa
  • Ingredienser 3

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl hjortronsylt eller annan sylt
  • 5 digestivekex, finkrossade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina glassen något så den går att forma. Lägg en rejäl skopa glass i handen och tryck ett hål i mitten. Lägg dit en sked sylt och slut igen hålet.

  2. 2

    Forma till en boll och rulla i kexsmulor. Lägg glassbollen i en bullform och låt ligga i frysen minst 1 tim. Gör samma sak med resten av glassen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt dessert som går att variera med många olika smaker.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar