Hemgjord sushi till halloween

Hemgjord sushi till halloween

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Hemgjord sushi, så gott! Dessa sushibitar är läskig spöksushi som passar till halloweenfesten. Pumpor, spindlar, spöken och grön gari.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
  • 3 dl sushiris
  • 3 msk risvinäger
  • 300 g Salmalax, eller annan laxfilé av fin sort
  • 6 nori-blad
  • wasabi
  • Till servering
  • japansk soja
  • gari (inlagd ingefära)
  • wasabi

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd varsamt ner sushivinäger i riset. Låt svalna.
  2. Skiva laxen tunt och skär det som blir över i små bitar. Forma en tredjedel av riset till små bollar och täck med laxskivor. Lägg upp på fat och klicka ut wasabi till pumpaskaft.
  3. Rulla in de små bitarna av laxen i resten av riset till små bollar. Klipp ut ögon och mun ur sjögräspapper och lägg på hälften av bollarna. Klipp ut passande bitar ur sjögräspappret och rulla in resten av risbollarna med lätt fuktiga händer.
  4. Klipp strimlor av sjögräs och lägg ihop med sjögräsbollarna så det ser ut som spindlar. Servera med soja, gari (färgad med hushållsfärg) och wasabi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hemgjord sushi till halloween
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl sushiris
  • 3 msk risvinäger
  • 300 g Salmalax, eller annan laxfilé av fin sort
  • 6 nori-blad
  • wasabi
  • Till servering
  • japansk soja
  • gari (inlagd ingefära)
  • wasabi

Hemgjord sushi till halloween

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Hemgjord sushi, så gott! Dessa sushibitar är läskig spöksushi som passar till halloweenfesten. Pumpor, spindlar, spöken och grön gari.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd varsamt ner sushivinäger i riset. Låt svalna.
  2. Skiva laxen tunt och skär det som blir över i små bitar. Forma en tredjedel av riset till små bollar och täck med laxskivor. Lägg upp på fat och klicka ut wasabi till pumpaskaft.
  3. Rulla in de små bitarna av laxen i resten av riset till små bollar. Klipp ut ögon och mun ur sjögräspapper och lägg på hälften av bollarna. Klipp ut passande bitar ur sjögräspappret och rulla in resten av risbollarna med lätt fuktiga händer.
  4. Klipp strimlor av sjögräs och lägg ihop med sjögräsbollarna så det ser ut som spindlar. Servera med soja, gari (färgad med hushållsfärg) och wasabi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!