För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Havets läckra spett

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Halstrade räkor och pilgrimsmusslor på spett med limeklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g räkor och/eller pilgrimsmusslor
  • 2 lime, i klyftor
  • 4 msk kvistar av färsk dragon
  • 1 msk olja, gärna sesamolja
  • 1 krm citronpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Trä upp skaldjuren på spett. Blandade eller var sort för sig. Trä också på lime och dragon. Pensla spetten med olja, salta och peppra.
  2. Grilla spetten 2 - 3 minuter per sida. Grilla inte för länge, skaldjuren ska bara bli genomvarma.

Servering

Spetten är godast varma men kan också serveras kalla. Servera gärna med Glasnudelsallad, Chermoula och/eller Apelsin- och chilismör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Tre snabbgrillade spett

(9)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Varm musselmacka

(2)

Råraka med räkor

(8)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Räksallad med japansk dressing

(93)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g räkor och/eller pilgrimsmusslor
  • 2 lime, i klyftor
  • 4 msk kvistar av färsk dragon
  • 1 msk olja, gärna sesamolja
  • 1 krm citronpeppar
  • 0.5 tsk salt

Havets läckra spett

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Halstrade räkor och pilgrimsmusslor på spett med limeklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Trä upp skaldjuren på spett. Blandade eller var sort för sig. Trä också på lime och dragon. Pensla spetten med olja, salta och peppra.
  2. Grilla spetten 2 - 3 minuter per sida. Grilla inte för länge, skaldjuren ska bara bli genomvarma.

Servering

Spetten är godast varma men kan också serveras kalla. Servera gärna med Glasnudelsallad, Chermoula och/eller Apelsin- och chilismör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Tre snabbgrillade spett

(9)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Varm musselmacka

(2)

Råraka med räkor

(8)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Räksallad med japansk dressing

(93)