Hasselbackspotatis med löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Med löjrom och smetana blir det klassiska tillbehöret istället en lyxig förrätt. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 små potatis, tvättade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g smör
  • 1 dl smetana
  • 50 g löjrom eller annan rom
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 kruka dill, grovt hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en träsked och skär täta snitt med en vass kniv utan att skära igenom.
  2. Lägg potatisarna i en ugnsform med snittytorna uppåt. Salta, peppra och hyvla över smöret.
  3. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka i mitten med krispig yta, 30–40 min. Skeda gärna över det smälta smöret någon gång under tiden i ugnen.
  4. Låt svalna något innan de toppas med smetana, löjrom, salladslök och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rotfruktschips med löjromsdipp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Friterade potatisbullar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rödbetsråraka med löjrom, smetana och rödlök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 12 små potatis, tvättade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g smör
  • 1 dl smetana
  • 50 g löjrom eller annan rom
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 kruka dill, grovt hackad

Hasselbackspotatis med löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Med löjrom och smetana blir det klassiska tillbehöret istället en lyxig förrätt. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en träsked och skär täta snitt med en vass kniv utan att skära igenom.
  2. Lägg potatisarna i en ugnsform med snittytorna uppåt. Salta, peppra och hyvla över smöret.
  3. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka i mitten med krispig yta, 30–40 min. Skeda gärna över det smälta smöret någon gång under tiden i ugnen.
  4. Låt svalna något innan de toppas med smetana, löjrom, salladslök och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rotfruktschips med löjromsdipp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Friterade potatisbullar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rödbetsråraka med löjrom, smetana och rödlök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)