Hasselbackspotatis med löjrom
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Hasselbackspotatis med löjrom

3.6 (5 betyg)

Med löjrom och smetana blir det klassiska tillbehöret istället en lyxig förrätt. Recept av Stefan Ekengren

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 förrättsportioner
  • 12 små potatis, tvättade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g smör
  • 1 dl smetana
  • 50 g löjrom eller annan rom
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 kruka dill, grovt hackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en träsked och skär täta snitt med en vass kniv utan att skära igenom.

  2. 2

    Lägg potatisarna i en ugnsform med snittytorna uppåt. Salta, peppra och hyvla över smöret.

  3. 3

    Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka i mitten med krispig yta, 30–40 min. Skeda gärna över det smälta smöret någon gång under tiden i ugnen.

  4. 4

    Låt svalna något innan de toppas med smetana, löjrom, salladslök och dill.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar