Hasselbackspotatis med löjrom

Hasselbackspotatis med löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Med löjrom och smetana blir det klassiska tillbehöret istället en lyxig förrätt. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 förrättsportioner
  • 12 små potatis, tvättade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g smör
  • 1 dl smetana
  • 50 g löjrom eller annan rom
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 kruka dill, grovt hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en träsked och skär täta snitt med en vass kniv utan att skära igenom.
  2. Lägg potatisarna i en ugnsform med snittytorna uppåt. Salta, peppra och hyvla över smöret.
  3. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka i mitten med krispig yta, 30–40 min. Skeda gärna över det smälta smöret någon gång under tiden i ugnen.
  4. Låt svalna något innan de toppas med smetana, löjrom, salladslök och dill.
Hasselbackspotatis med löjrom
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 12 små potatis, tvättade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g smör
  • 1 dl smetana
  • 50 g löjrom eller annan rom
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 kruka dill, grovt hackad

Hasselbackspotatis med löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Med löjrom och smetana blir det klassiska tillbehöret istället en lyxig förrätt. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 förrättsportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en träsked och skär täta snitt med en vass kniv utan att skära igenom.
  2. Lägg potatisarna i en ugnsform med snittytorna uppåt. Salta, peppra och hyvla över smöret.
  3. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka i mitten med krispig yta, 30–40 min. Skeda gärna över det smälta smöret någon gång under tiden i ugnen.
  4. Låt svalna något innan de toppas med smetana, löjrom, salladslök och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!