Halloumiburgare grundrecept

Halloumiburgare grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Halloumiburgare med tomat, sallad, picklad lök och chilimajonnäs som serveras med sötpotatispommes.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g sötpotatisfries
  • 400 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 tomat, skivad
  • salladsblad
  • Picklad lök
  • 1.5 dl vatten
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • Chilimajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås eller sambal oelek

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatisen enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp vatten, socker och ättiksprit och vänd ner löken i lagen.
  2. Rör ihop majonnäs och sriracha. Dela halloumin i två delar på längden. Stek i olja till fin färg på båda sidor.
  3. Fyll bröden med halloumi, picklad lök, tomat, salladsblad och chilimajonnäs. Servera burgarna med pommes och resten av chilimajonnäsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ostpaj med ädelost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ost- och pestofylld kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sallad med halloumi och pinjenötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Norrlandspizza

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ostomelett med kantareller

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(11)
Halloumiburgare grundrecept
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g sötpotatisfries
  • 400 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 tomat, skivad
  • salladsblad
  • Picklad lök
  • 1.5 dl vatten
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • Chilimajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås eller sambal oelek

Halloumiburgare grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Halloumiburgare med tomat, sallad, picklad lök och chilimajonnäs som serveras med sötpotatispommes.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatisen enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp vatten, socker och ättiksprit och vänd ner löken i lagen.
  2. Rör ihop majonnäs och sriracha. Dela halloumin i två delar på längden. Stek i olja till fin färg på båda sidor.
  3. Fyll bröden med halloumi, picklad lök, tomat, salladsblad och chilimajonnäs. Servera burgarna med pommes och resten av chilimajonnäsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ostpaj med ädelost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ost- och pestofylld kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sallad med halloumi och pinjenötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Norrlandspizza

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ostomelett med kantareller

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(11)