Halloumi- och grönsaksburgare

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Burgarna är inte helt lätta att steka men resultatet är en smakupplevelse, med alla goda tillbehör.

Tillagningstid: 40 minuter
6 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 burgare:
  • 1 liten zucchini à 200 g
  • 1 stor morot à150 g
  • 200 g halloumi
  • 5 kvistar färsk mynta, repade blad
  • Tahinidressing:
  • 1.75 dl naturell yoghurt
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk lönnsirap eller flytande honung
  • en nypa salt
  • Till servering:
  • 6 stora gröna blad, ex savoykål
  • skivad avokado
  • syrade grönsaker på burk
  • ärtskott till garnering

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål.
  2. Riv zucchini, morot och halloumi på ett rivjärn. Hacka myntablad. Lägg rivet och myntan i en skål och rör om så att allt blandas.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme. Forma burgarna med händerna genom att pressa ihop blandningen hårt mellan handflatorna och låt överflödig saft rinna ut från grönsakerna.
  4. Stek burgarna tills osten har smält och binder ihop grönsakerna. Tryck ihop och forma burgarna medan du steker dem gyllene – de är ganska svårstekta.
  5. Servera burgarna i ett stort kålblad med en klick tahinidressing, skivad avokado och en sked syrade grönsaker. Garnera med ärtskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Squashplättar

(91)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Dagobertare extra allt

(5)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)
13 st
  • 6 burgare:
  • 1 liten zucchini à 200 g
  • 1 stor morot à150 g
  • 200 g halloumi
  • 5 kvistar färsk mynta, repade blad
  • Tahinidressing:
  • 1.75 dl naturell yoghurt
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk lönnsirap eller flytande honung
  • en nypa salt
  • Till servering:
  • 6 stora gröna blad, ex savoykål
  • skivad avokado
  • syrade grönsaker på burk
  • ärtskott till garnering

Halloumi- och grönsaksburgare

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Burgarna är inte helt lätta att steka men resultatet är en smakupplevelse, med alla goda tillbehör.

Tillagningstid: 40 minuter
6 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål.
  2. Riv zucchini, morot och halloumi på ett rivjärn. Hacka myntablad. Lägg rivet och myntan i en skål och rör om så att allt blandas.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme. Forma burgarna med händerna genom att pressa ihop blandningen hårt mellan handflatorna och låt överflödig saft rinna ut från grönsakerna.
  4. Stek burgarna tills osten har smält och binder ihop grönsakerna. Tryck ihop och forma burgarna medan du steker dem gyllene – de är ganska svårstekta.
  5. Servera burgarna i ett stort kålblad med en klick tahinidressing, skivad avokado och en sked syrade grönsaker. Garnera med ärtskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Squashplättar

(91)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Dagobertare extra allt

(5)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies