Gustavs Bönburgare
  • Tid 40 min

Gustavs Bönburgare

4.43 (7 betyg)

Härliga burgare med massor av god smak! Att bönorna mosas med t ex trägaffel och inte mixas ger bra textur, hälsar Gustav. Recept: Gustav Johansson

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 27

Ingredienser

6 stycken
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 4 msk kikärtsspad
  • 400 g kokta svarta bönor, bruttovikt (på burk)
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
Hamburgerdressing
  • 200 g vegansk majonnäs, gärna vegme (eller vanlig majonnäs om du inte är vegan)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk ketchup
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 6 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 rödlök, skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp 4 msk spad från kikärtsburken. Skölj bönor och ärter i kallt vatten och låt rinna av. Mosa bönor och ärter till en grov massa med händerna eller en gaffel.

  2. 2

    Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt mer ströbröd om smeten känns för blöt. Smeten ska vara fast och lätt att forma till sex biffar.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Pensla burgarna med olja och grilla tills de har fin färg och är genomvarma.

  4. 4

    Värm burgarbröden och fyll dem med burgare, sallad, tomat, lök och dressing.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar