Gulaschsoppa med aubergine
Gulaschsoppa med aubergine
  • Tid 40 min

Gulaschsoppa med aubergine

3.14 (7 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 msk kumminfrö
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
Till servering
  • 2 dl crème fraiche
Surkålsslaw
  • 200 g surkål
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl russin
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala auberginen och skär i 2 cm stora tärningar. Tärna paprika och lök i lika stora bitar. Finhacka vitlök och chili. Hetta upp olja i en gryta eller stor kastrull.

  2. 2

    Stek auberginen till fin färg. Tillsätt resten av grönsakerna, tomatpuré, paprikapulver och kumminfrön.

  3. 3

    Stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen.Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt.

  4. 4

    Servera med en klick crème fraiche och surkålscoleslaw.

Surkålsslaw

  1. 1

    Blanda surkål med rivna morötter, majonnäs och russin. Smaka av med salt.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Mycket god soppa och coleslaw med surkål var verkligen super. Undrar varför det står ris till servering?

  • Åsa

    Jättegod, känns som ett mellanting mellan soppa och gryta. Rejäl smak av kummin som lyfts av chilin. Gött!