Gubbröra i kopp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassisk gubbröra med potatis, sill, ägg och gräslök som blandas samman med smält brynt smör. Detta kan vara den godaste och samtidigt enklaste sillrätten. Gubbröra, perfekt att servera i kopp eller glas.

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g potatis
  • 4 ägg
  • 100 g ansjovisfiléer
  • 15 g färsk gräslök
  • 50 g smör
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Tärna och låt svalna något.
  2. Koka äggen ca 7 min, skala och hacka grovt.
  3. Finhacka sill och gräslök. Smält smöret tills det slutat skumma och doftar nötigt.
  4. Vänd ihop alla ingredienser och smaka av med svartpeppar.

Tips

Smöret stelnar när det kallnar, så den är godast nygjord.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-12-28

Mycket trevligt inslag på julbordet. God röra.

Liknande recept

Spara recept

Nubberöra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Potatisflarn med ansjovis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kallrökt lax med krämig potatissallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julsushi med rökt lax

Betyg
Betyg
(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 300 g potatis
  • 4 ägg
  • 100 g ansjovisfiléer
  • 15 g färsk gräslök
  • 50 g smör
  • svartpeppar

Gubbröra i kopp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassisk gubbröra med potatis, sill, ägg och gräslök som blandas samman med smält brynt smör. Detta kan vara den godaste och samtidigt enklaste sillrätten. Gubbröra, perfekt att servera i kopp eller glas.

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Tärna och låt svalna något.
  2. Koka äggen ca 7 min, skala och hacka grovt.
  3. Finhacka sill och gräslök. Smält smöret tills det slutat skumma och doftar nötigt.
  4. Vänd ihop alla ingredienser och smaka av med svartpeppar.

Tips

Smöret stelnar när det kallnar, så den är godast nygjord.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-12-28

Mycket trevligt inslag på julbordet. God röra.

Liknande recept

Spara recept

Nubberöra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Potatisflarn med ansjovis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kallrökt lax med krämig potatissallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julsushi med rökt lax

Betyg
Betyg
(1)