Grynsallad med grönkål, citrus och krispiga mandelspån
  • Tid 50 min

Grynsallad med grönkål, citrus och krispiga mandelspån

0 (0 betyg)

Matigt och samtidigt fräscht vegokomplement till julbordets skinka, köttbullar och revbensspjäll.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 3 dl mathavre, matvete eller andra gryn
  • 2 små apelsiner
  • 100 g plockade färska blad av grönkål
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
  • 0.5 dl mandelspån
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl torkade tranbär
  • Nymalen svartpeppar
Dressing:
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk färskpressad apelsinsaft
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Blanda senap, olja och citrussaft till dressingen. Salta och peppra.

  2. 2

    Tvätta apelsinerna väl, halvera och skär dem i skivor. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över salt.

  3. 3

    Stek mandelspånen guldgula i smör. Ringla över honung och stek under omrörning ca 1 min till.

  4. 4

    Blanda gryn, apelsinskivor, tranbär och grönkål på ett fat.

  5. 5

    Ringla över dressingen och fördela mandeln över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar