Grönsakssoppa med lax och krutonger

Grönsakssoppa med lax och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 200 g blomkål eller vitkål
  • 150 g broccoli
  • 300 g skivad potatis
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 100 g färsk spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt
  • Till servering:
  • 100 g strimlad rökt lax
  • krutonger på grovt bröd

Gör så här

  1. Skär blomkål och broccoli i mindre bitar (ta även med stjälken). Lägg alla ingredienser utom grädde i en kastrull och låt koka tills grönsakerna är mjuka, 5–10 min. Mixa slät med stavmixer. Häll ev i grädden och smaka av med salt. Servera med rökt lax och krutonger.

Servering

Om ni har mycket torrt bröd över, gör fattiga riddare till dessert efter soppan.

Tips

Tärna och stek gårdagens bröd i rikligt med olivolja tills det blir gyllene krutonger, salta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grönsakssoppa med lax och krutonger
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g blomkål eller vitkål
  • 150 g broccoli
  • 300 g skivad potatis
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 100 g färsk spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt
  • Till servering:
  • 100 g strimlad rökt lax
  • krutonger på grovt bröd

Grönsakssoppa med lax och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär blomkål och broccoli i mindre bitar (ta även med stjälken). Lägg alla ingredienser utom grädde i en kastrull och låt koka tills grönsakerna är mjuka, 5–10 min. Mixa slät med stavmixer. Häll ev i grädden och smaka av med salt. Servera med rökt lax och krutonger.

Servering

Om ni har mycket torrt bröd över, gör fattiga riddare till dessert efter soppan.

Tips

Tärna och stek gårdagens bröd i rikligt med olivolja tills det blir gyllene krutonger, salta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!