Grönsakssoppa med lax och krutonger
  • Tid 20 min

Grönsakssoppa med lax och krutonger

2.6 (5 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g blomkål eller vitkål
  • 150 g broccoli
  • 300 g skivad potatis
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 100 g färsk spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt
Till servering:
  • 100 g strimlad rökt lax
  • krutonger på grovt bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär blomkål och broccoli i mindre bitar (ta även med stjälken). Lägg alla ingredienser utom grädde i en kastrull och låt koka tills grönsakerna är mjuka, 5–10 min. Mixa slät med stavmixer. Häll ev i grädden och smaka av med salt. Servera med rökt lax och krutonger.

Servering

Om ni har mycket torrt bröd över, gör fattiga riddare till dessert efter soppan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tärna och stek gårdagens bröd i rikligt med olivolja tills det blir gyllene krutonger, salta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar