Grönsakssoppa med lax och krutonger

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 200 g blomkål eller vitkål
  • 150 g broccoli
  • 300 g skivad potatis
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 100 g färsk spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt
  • Till servering:
  • 100 g strimlad rökt lax
  • krutonger på grovt bröd

Gör så här

  1. Skär blomkål och broccoli i mindre bitar (ta även med stjälken). Lägg alla ingredienser utom grädde i en kastrull och låt koka tills grönsakerna är mjuka, 5–10 min. Mixa slät med stavmixer. Häll ev i grädden och smaka av med salt. Servera med rökt lax och krutonger.

Servering

Om ni har mycket torrt bröd över, gör fattiga riddare till dessert efter soppan.

Tips

Tärna och stek gårdagens bröd i rikligt med olivolja tills det blir gyllene krutonger, salta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

Medelhavsfisksoppa

(32)

Bowl med sashimilax

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g blomkål eller vitkål
  • 150 g broccoli
  • 300 g skivad potatis
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 100 g färsk spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt
  • Till servering:
  • 100 g strimlad rökt lax
  • krutonger på grovt bröd

Grönsakssoppa med lax och krutonger

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär blomkål och broccoli i mindre bitar (ta även med stjälken). Lägg alla ingredienser utom grädde i en kastrull och låt koka tills grönsakerna är mjuka, 5–10 min. Mixa slät med stavmixer. Häll ev i grädden och smaka av med salt. Servera med rökt lax och krutonger.

Servering

Om ni har mycket torrt bröd över, gör fattiga riddare till dessert efter soppan.

Tips

Tärna och stek gårdagens bröd i rikligt med olivolja tills det blir gyllene krutonger, salta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

Medelhavsfisksoppa

(32)

Bowl med sashimilax

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies