Grönsaksris med räkor och stekt ägg

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 0.5 zucchini
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 4 dl kokt råris eller annat ris
  • 4 ägg
  • 300 g skalade räkor
  • 1 kruka koriander
  • srirachasås

Gör så här

  1. Tärna grönsakerna och hetta upp olja i en stekpanna.
  2. Stek grönsakerna med ingefäran och smaka av med salt. Krispigheten ska fortfarande finnas kvar. Tillsätt riset och vänd runt tills det är varmt.
  3. Stek äggen i några droppar olja.
  4. Servera med räkor, koriander och chilisås av något slag, gärna srirachasås.

Tips

Använd gårdagens överblivna ris!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad seafood

(24)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 0.5 zucchini
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 4 dl kokt råris eller annat ris
  • 4 ägg
  • 300 g skalade räkor
  • 1 kruka koriander
  • srirachasås

Grönsaksris med räkor och stekt ägg

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna grönsakerna och hetta upp olja i en stekpanna.
  2. Stek grönsakerna med ingefäran och smaka av med salt. Krispigheten ska fortfarande finnas kvar. Tillsätt riset och vänd runt tills det är varmt.
  3. Stek äggen i några droppar olja.
  4. Servera med räkor, koriander och chilisås av något slag, gärna srirachasås.

Tips

Använd gårdagens överblivna ris!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad seafood

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies