
Grönsaksgratäng
Betyg (1-5):
Vegetarisk gratäng med squash, tomater, vitlök och färska kryddor. Toppa grönsaksgratängen med riven parmesan som pricken över i!
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 stora röda lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 750 g squash, gärna både gul och grön
- 750 g tomater
- 2 msk olivolja
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk färsk timjan
- 3 msk grovt hackad basilika eller persilja
- 1 dl riven parmesan
- 1 msk ströbröd
- 1.5 tsk salt
Gör så här
- Skala och skär löken i smala klyftor. Skiva vitlöken i tunna skivor. Skölj squashen och dela den på längden, skär sedan halvorna i centimetertjocka skivor. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken 4-5 min, låt vitlöken fräsa med en kort stund. Fräs också squashskivorna på båda sidor.
- Varva alla grönsaker i en ugnssäker form. Salta, peppra, lägg i örter och blanda alltihop. Blanda ost och ströbröd och strö över. Droppa över rikligt med olja. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå tills ytan fått färg, ca 15-20 min.
Servering
Servera gratängen som ensamrätt, till stekt eller grillat kött eller som alternativ till potatisgratäng.
Liknande recept
Grönsaksgratäng
Betyg (1-5):
Vegetarisk gratäng med squash, tomater, vitlök och färska kryddor. Toppa grönsaksgratängen med riven parmesan som pricken över i!
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och skär löken i smala klyftor. Skiva vitlöken i tunna skivor. Skölj squashen och dela den på längden, skär sedan halvorna i centimetertjocka skivor. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken 4-5 min, låt vitlöken fräsa med en kort stund. Fräs också squashskivorna på båda sidor.
- Varva alla grönsaker i en ugnssäker form. Salta, peppra, lägg i örter och blanda alltihop. Blanda ost och ströbröd och strö över. Droppa över rikligt med olja. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå tills ytan fått färg, ca 15-20 min.
Servering
Servera gratängen som ensamrätt, till stekt eller grillat kött eller som alternativ till potatisgratäng.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-08-18
DET VAR GOTT MEN JAG LADE TILL BLOMKÅL OCH TOG MER VITLÖK MUMS
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
CARINA
2014-08-18
DET VAR GOTT MEN JAG LADE TILL BLOMKÅL OCH TOG MER VITLÖK MUMS