För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grönsaksgratäng

Betyg (1-5):
3.26 (94 betyg)

Vegetarisk gratäng med squash, tomater, vitlök och färska kryddor. Toppa grönsaksgratängen med riven parmesan som pricken över i!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 750 g squash, gärna både gul och grön
  • 750 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 msk grovt hackad basilika eller persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär löken i smala klyftor. Skiva vitlöken i tunna skivor. Skölj squashen och dela den på längden, skär sedan halvorna i centimetertjocka skivor. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken 4-5 min, låt vitlöken fräsa med en kort stund. Fräs också squashskivorna på båda sidor.
  2. Varva alla grönsaker i en ugnssäker form. Salta, peppra, lägg i örter och blanda alltihop. Blanda ost och ströbröd och strö över. Droppa över rikligt med olja. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå tills ytan fått färg, ca 15-20 min.

Servering

Servera gratängen som ensamrätt, till stekt eller grillat kött eller som alternativ till potatisgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



CARINA

2014-08-18

DET VAR GOTT MEN JAG LADE TILL BLOMKÅL OCH TOG MER VITLÖK MUMS

Liknande recept

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

(58)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(26)

Brunchplåt

(34)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 stora röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 750 g squash, gärna både gul och grön
  • 750 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 msk grovt hackad basilika eller persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Grönsaksgratäng

Betyg (1-5):
3.26 (94 betyg)

Vegetarisk gratäng med squash, tomater, vitlök och färska kryddor. Toppa grönsaksgratängen med riven parmesan som pricken över i!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär löken i smala klyftor. Skiva vitlöken i tunna skivor. Skölj squashen och dela den på längden, skär sedan halvorna i centimetertjocka skivor. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken 4-5 min, låt vitlöken fräsa med en kort stund. Fräs också squashskivorna på båda sidor.
  2. Varva alla grönsaker i en ugnssäker form. Salta, peppra, lägg i örter och blanda alltihop. Blanda ost och ströbröd och strö över. Droppa över rikligt med olja. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå tills ytan fått färg, ca 15-20 min.

Servering

Servera gratängen som ensamrätt, till stekt eller grillat kött eller som alternativ till potatisgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



CARINA

2014-08-18

DET VAR GOTT MEN JAG LADE TILL BLOMKÅL OCH TOG MER VITLÖK MUMS

Liknande recept

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

(58)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(26)

Brunchplåt

(34)