Grönsaksgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.26 (94 betyg)

Vegetarisk gratäng med squash, tomater, vitlök och färska kryddor. Toppa grönsaksgratängen med riven parmesan som pricken över i!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 750 g squash, gärna både gul och grön
  • 750 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 msk grovt hackad basilika eller persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär löken i smala klyftor. Skiva vitlöken i tunna skivor. Skölj squashen och dela den på längden, skär sedan halvorna i centimetertjocka skivor. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken 4-5 min, låt vitlöken fräsa med en kort stund. Fräs också squashskivorna på båda sidor.
  2. Varva alla grönsaker i en ugnssäker form. Salta, peppra, lägg i örter och blanda alltihop. Blanda ost och ströbröd och strö över. Droppa över rikligt med olja. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå tills ytan fått färg, ca 15-20 min.

Servering

Servera gratängen som ensamrätt, till stekt eller grillat kött eller som alternativ till potatisgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



CARINA

2014-08-18

DET VAR GOTT MEN JAG LADE TILL BLOMKÅL OCH TOG MER VITLÖK MUMS

Liknande recept

Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 stora röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 750 g squash, gärna både gul och grön
  • 750 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 msk grovt hackad basilika eller persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Grönsaksgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.26 (94 betyg)

Vegetarisk gratäng med squash, tomater, vitlök och färska kryddor. Toppa grönsaksgratängen med riven parmesan som pricken över i!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär löken i smala klyftor. Skiva vitlöken i tunna skivor. Skölj squashen och dela den på längden, skär sedan halvorna i centimetertjocka skivor. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken 4-5 min, låt vitlöken fräsa med en kort stund. Fräs också squashskivorna på båda sidor.
  2. Varva alla grönsaker i en ugnssäker form. Salta, peppra, lägg i örter och blanda alltihop. Blanda ost och ströbröd och strö över. Droppa över rikligt med olja. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå tills ytan fått färg, ca 15-20 min.

Servering

Servera gratängen som ensamrätt, till stekt eller grillat kött eller som alternativ till potatisgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



CARINA

2014-08-18

DET VAR GOTT MEN JAG LADE TILL BLOMKÅL OCH TOG MER VITLÖK MUMS

Liknande recept

Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)