Grönsaks- och nudelwok med stekt lax
  • Tid 30 min

Grönsaks- och nudelwok med stekt lax

2.91 (34 betyg)

Krispigt grön och fräsch middag med en doft av ingefära och sesam.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk rapsolja
  • 350 g kokta nudlar
  • 7 dl skivade grönsaker och rotfrukter
  • 200 g förvälld broccoli, delad i buketter
  • 400 g lax i portionsbitar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
Woksås:
  • 1 dl japansk soja
  • 5 msk vitvinsvinäger, eller risvinäger
  • 2 tsk finriven pepparrot eller wasabi på tub
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk finriven färsk ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda soja, vinäger, pepparrot eller wasabi, sesamolja, hoisinsås och ingefära. Låt stå cirka 10 minuter. Hetta under tiden upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlarna knapriga i cirka 3 minuter. Rör om då och då. Ta upp nudlarna.

  2. 2

    Hetta upp resten av oljan. Fräs grönsaker och rotfrukter snabbt under omrörning. Ta exempelvis strimlade morötter, rödlök, palsternacka, minimajs och kastanj. Sila woksåsen. Blanda i nudlar och woksås. Låt allt bli genomvarmt. Stek laxen, salta och peppra.

Servering

Servera med nudelblandningen, rostade sesamfrön och citronklyftor.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • blurgh

    gott