Grönkålssallad med julsmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.58 (243 betyg)

Krispig och fräsch, mycket omtyckt på julbordet och passar perfekt till julmaten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g färsk grönkål
  • 0.5 dl russin
  • 1 apelsin
  • 1 rött äpple
  • 0.5 dl valnötter
  • Dressing:
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg eventuellt russinen att mjukna i ett glas vatten. Använd de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten 1 minut, kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten och låt dem rinna av. Hacka bladen mycket fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar.
  2. Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen. Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll dressingen över.

Tips

Byt ut grönkålen mot savojkål och russinen mot granatäppelkärnor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerda

2020-09-21

Denna sallad gör jag året om. Så god!

Karin W

2014-12-25

Fantasriskt gott! Favorit sallad!

Britta

2014-12-19

Fått på morgonpromenaden

Liknande recept

Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Marinerade kronärtskockshjärtan

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg
Betyg
(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g färsk grönkål
  • 0.5 dl russin
  • 1 apelsin
  • 1 rött äpple
  • 0.5 dl valnötter
  • Dressing:
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Grönkålssallad med julsmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.58 (243 betyg)

Krispig och fräsch, mycket omtyckt på julbordet och passar perfekt till julmaten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg eventuellt russinen att mjukna i ett glas vatten. Använd de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten 1 minut, kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten och låt dem rinna av. Hacka bladen mycket fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar.
  2. Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen. Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll dressingen över.

Tips

Byt ut grönkålen mot savojkål och russinen mot granatäppelkärnor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerda

2020-09-21

Denna sallad gör jag året om. Så god!

Karin W

2014-12-25

Fantasriskt gott! Favorit sallad!

Britta

2014-12-19

Fått på morgonpromenaden

Liknande recept

Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Marinerade kronärtskockshjärtan

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg
Betyg
(11)