Grönkålssallad med julsmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(243)

Krispig och fräsch, mycket omtyckt på julbordet och passar perfekt till julmaten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g färsk grönkål
  • 0.5 dl russin
  • 1 apelsin
  • 1 rött äpple
  • 0.5 dl valnötter
  • Dressing:
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg eventuellt russinen att mjukna i ett glas vatten. Använd de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten 1 minut, kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten och låt dem rinna av. Hacka bladen mycket fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar.
  2. Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen. Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll dressingen över.

Tips

Byt ut grönkålen mot savojkål och russinen mot granatäppelkärnor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerda

2020-09-21

Denna sallad gör jag året om. Så god!

Karin W

2014-12-25

Fantasriskt gott! Favorit sallad!

Britta

2014-12-19

Fått på morgonpromenaden

Liknande recept

Spara recept

Varm sallad med rödkål och äpple

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fänkåls- och mangosallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad potatis med tzatziki

Betyg
Betyg
(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g färsk grönkål
  • 0.5 dl russin
  • 1 apelsin
  • 1 rött äpple
  • 0.5 dl valnötter
  • Dressing:
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Grönkålssallad med julsmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(243)

Krispig och fräsch, mycket omtyckt på julbordet och passar perfekt till julmaten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg eventuellt russinen att mjukna i ett glas vatten. Använd de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten 1 minut, kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten och låt dem rinna av. Hacka bladen mycket fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar.
  2. Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen. Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll dressingen över.

Tips

Byt ut grönkålen mot savojkål och russinen mot granatäppelkärnor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerda

2020-09-21

Denna sallad gör jag året om. Så god!

Karin W

2014-12-25

Fantasriskt gott! Favorit sallad!

Britta

2014-12-19

Fått på morgonpromenaden

Liknande recept

Spara recept

Varm sallad med rödkål och äpple

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fänkåls- och mangosallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad potatis med tzatziki

Betyg
Betyg
(3)