För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grönkålssallad med julsmak

Betyg (1-5):
2.54 (237 betyg)

Krispig och fräsch, mycket omtyckt på julbordet och passar perfekt till julmaten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g färsk grönkål
  • 0.5 dl russin
  • 1 apelsin
  • 1 rött äpple
  • 0.5 dl valnötter
  • Dressing:
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg eventuellt russinen att mjukna i ett glas vatten. Använd de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten 1 minut, kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten och låt dem rinna av. Hacka bladen mycket fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar.
  2. Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen. Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll dressingen över.

Tips

Byt ut grönkålen mot savojkål och russinen mot granatäppelkärnor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin W

2014-12-25

Fantasriskt gott! Favorit sallad!

Britta

2014-12-19

Fått på morgonpromenaden

Liknande recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

(17)

Coleslaw med grönkål och äpple

(11)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Coleslaw med rödkål

(5)

Vegansk ”sill” i krämig sås

(10)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g färsk grönkål
  • 0.5 dl russin
  • 1 apelsin
  • 1 rött äpple
  • 0.5 dl valnötter
  • Dressing:
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Grönkålssallad med julsmak

Betyg (1-5):
2.54 (237 betyg)

Krispig och fräsch, mycket omtyckt på julbordet och passar perfekt till julmaten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg eventuellt russinen att mjukna i ett glas vatten. Använd de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten 1 minut, kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten och låt dem rinna av. Hacka bladen mycket fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar.
  2. Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen. Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll dressingen över.

Tips

Byt ut grönkålen mot savojkål och russinen mot granatäppelkärnor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin W

2014-12-25

Fantasriskt gott! Favorit sallad!

Britta

2014-12-19

Fått på morgonpromenaden

Liknande recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

(17)

Coleslaw med grönkål och äpple

(11)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Coleslaw med rödkål

(5)

Vegansk ”sill” i krämig sås

(10)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)