
Grönkålspaj med julskinka och senapscréme
Variera julskinkan i en god paj tillsammans med grönkål och Västerbottensost.
- Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 2 msk kallt vatten
- Fyllning:
- 2.5 dl grädde
- 3 ägg
- 500 g fryst tinad hackad grönkål
- 200 g strimlad julskinka
- 2 dl riven Västerbottensost
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 krm riven muskot
- 0.5 tsk salt
- Senapscrème:
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk senap
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 krm salt
Gör så här
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Låt vila i kylen cirka 30 minuter.
Pajdeg
- Nagga degen och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
- Vispa ihop grädde och ägg. Tillsätt grönkål, skinka, 1 deciliter ost, salt, peppar och muskot. Fyll pajskalet och strö över resterande ost.
- Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
Senapscrème
- Rör ihop ingredienserna till senaps– crèmen och servera med pajen.
Liknande recept
Grönkålspaj med julskinka och senapscréme
Variera julskinkan i en god paj tillsammans med grönkål och Västerbottensost.
Gör så här
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Låt vila i kylen cirka 30 minuter.
Pajdeg
- Nagga degen och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
- Vispa ihop grädde och ägg. Tillsätt grönkål, skinka, 1 deciliter ost, salt, peppar och muskot. Fyll pajskalet och strö över resterande ost.
- Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
Senapscrème
- Rör ihop ingredienserna till senaps– crèmen och servera med pajen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-04
Mycket gott! Tog tid att göra, eftersom jag använde nyskördad grönkål från trädgården, men väl värt all tid. Vi är bara två i hushållet, så vi hade god middag till två dagar.
2019-01-11
Hej Eivor! I receptet har vi använt fryst, tinad grönkål. Använder du färsk kål bör du förvälla den först. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
2019-01-10
Ska grönkålen förvällas först? Eller bara tinas upp?
2014-12-01
Jättegott! Jag har även bytt ut pajdegen mot kokt penne pasta och och sedan gjort gratängen på samma sätt. Blir också dundergott!
2011-12-22
Enkelt recept snabbt och jättegott !
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva
2021-01-04
Mycket gott! Tog tid att göra, eftersom jag använde nyskördad grönkål från trädgården, men väl värt all tid. Vi är bara två i hushållet, så vi hade god middag till två dagar.
2019-01-11
Hej Eivor! I receptet har vi använt fryst, tinad grönkål. Använder du färsk kål bör du förvälla den först. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
Eivor
2019-01-10
Ska grönkålen förvällas först? Eller bara tinas upp?
Diana
2014-12-01
Jättegott! Jag har även bytt ut pajdegen mot kokt penne pasta och och sedan gjort gratängen på samma sätt. Blir också dundergott!
Jürgen M.
2011-12-22
Enkelt recept snabbt och jättegott !