Gröna ärtbiffar med mynta och citron

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (23)
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 2 dl havregryn
  • 1.5 dl vatten
  • 100 g vitkål, grovriven
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 grönsaksbuljongtärning, riven
  • 2 dl panko ströbröd, till panering
  • 0.5 dl olja att steka i
  • Tabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 2 tomater, fintärnade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 gurka, fintärnad
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 4 pitabröd
  • 3 dl yoghurt

Gör så här

  1. Ärtbiffar: Lägg ärtor i ett durkslag och häll över kokande vatten så att de tinar. Lägg havregryn i rumsvarmt vatten att svälla några minuter. Tillsätt ärtor och resten av ingredienserna. Mixa med en stavmixer eller i en matberedare till en grov massa. (Det är fint om några ärtor fortfarande är hela.)
  2. Forma smeten till 8 biffar och vänd runt i ströbrödet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Tabbouleh

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något. Blanda bulgur med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera biffarna ev i pitabröd med tabbouleh, sallad och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2017-05-09

Jättegoda!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Gulasch med bönor

(23)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 2 dl havregryn
  • 1.5 dl vatten
  • 100 g vitkål, grovriven
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 grönsaksbuljongtärning, riven
  • 2 dl panko ströbröd, till panering
  • 0.5 dl olja att steka i
  • Tabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 2 tomater, fintärnade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 gurka, fintärnad
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 4 pitabröd
  • 3 dl yoghurt

Gröna ärtbiffar med mynta och citron

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ärtbiffar: Lägg ärtor i ett durkslag och häll över kokande vatten så att de tinar. Lägg havregryn i rumsvarmt vatten att svälla några minuter. Tillsätt ärtor och resten av ingredienserna. Mixa med en stavmixer eller i en matberedare till en grov massa. (Det är fint om några ärtor fortfarande är hela.)
  2. Forma smeten till 8 biffar och vänd runt i ströbrödet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Tabbouleh

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något. Blanda bulgur med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera biffarna ev i pitabröd med tabbouleh, sallad och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2017-05-09

Jättegoda!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Gulasch med bönor

(23)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies