
Grillat grönt med citron och rökt honungssmetana
Betyg (1-5):
Grillade grönsaker som serveras med en rökig honungssås. Svårare än så behöver det inte vara att få till en riktigt härlig sommarmiddag!
Tillagningstid: 30 min
- 1 liten spetskål
- 1 liten blomkål
- 2 gula lökar
- 8 små morötter
- 200 g körsbärstomater på kvist
- 200 g pimientos de padron
- 4 salladslökar
- 2 msk 2 msk + olivolja
- 2 citroner, delade
- 2 dl smetana, ev rökt
- 3 msk honung, ev rökt
- flingsalt
Gör så här
- Dela spetskål och blomkål i klyftor och dela löken i halvor. Pensla alla grönsakerna med 2 msk olivolja. Grilla alla grönsaker och citronhalvor.
- Börja med morötter och lök. Sedan kål, blomkål, tomater, padrons, salladslök och citron.
- Blanda smetana och honung. Smaka av med salt. Pensla grönsakerna med 2 msk olja (pressa gärna ner en vitlöksklyfta i oljan först) och strö över salt. Servera grönsakerna med smetana och citron.
Rökt smetana
- Blötlägg valfritt rökspån eller kvistar i vatten, öl eller äppelmust – det ger olika smaker. Fös det glödande kolet/briketterna åt ena sidan, lägg på spån och lägg det som ska rökas i t ex aluminiumformar på gallret på motsatta sidan. Stäng locket. Beräkna ca 1 dl spån för rökning i 10–20 min. Rök smetanan eller honung i ca 100° i 10 min.
Grillat grönt med citron och rökt honungssmetana
Betyg (1-5):
Grillade grönsaker som serveras med en rökig honungssås. Svårare än så behöver det inte vara att få till en riktigt härlig sommarmiddag!
Tillagningstid: 30 min
Gör så här
- Dela spetskål och blomkål i klyftor och dela löken i halvor. Pensla alla grönsakerna med 2 msk olivolja. Grilla alla grönsaker och citronhalvor.
- Börja med morötter och lök. Sedan kål, blomkål, tomater, padrons, salladslök och citron.
- Blanda smetana och honung. Smaka av med salt. Pensla grönsakerna med 2 msk olja (pressa gärna ner en vitlöksklyfta i oljan först) och strö över salt. Servera grönsakerna med smetana och citron.
Rökt smetana
- Blötlägg valfritt rökspån eller kvistar i vatten, öl eller äppelmust – det ger olika smaker. Fös det glödande kolet/briketterna åt ena sidan, lägg på spån och lägg det som ska rökas i t ex aluminiumformar på gallret på motsatta sidan. Stäng locket. Beräkna ca 1 dl spån för rökning i 10–20 min. Rök smetanan eller honung i ca 100° i 10 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!