Grillat grönt med citron och rökt honungssmetana

Grillat grönt med citron och rökt honungssmetana

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grillade grönsaker som serveras med en rökig honungssås. Svårare än så behöver det inte vara att få till en riktigt härlig sommarmiddag!

Tillagningstid: 30 min
  • 1 liten spetskål
  • 1 liten blomkål
  • 2 gula lökar
  • 8 små morötter
  • 200 g körsbärstomater på kvist
  • 200 g pimientos de padron
  • 4 salladslökar
  • 2 msk 2 msk + olivolja
  • 2 citroner, delade
  • 2 dl smetana, ev rökt
  • 3 msk honung, ev rökt
  • flingsalt

Gör så här

  1. Dela spetskål och blomkål i klyftor och dela löken i halvor. Pensla alla grönsakerna med 2 msk olivolja. Grilla alla grönsaker och citronhalvor.
  2. Börja med morötter och lök. Sedan kål, blomkål, tomater, padrons, salladslök och citron.
  3. Blanda smetana och honung. Smaka av med salt. Pensla grönsakerna med 2 msk olja (pressa gärna ner en vitlöksklyfta i oljan först) och strö över salt. Servera grönsakerna med smetana och citron.

Rökt smetana

  1. Blötlägg valfritt rökspån eller kvistar i vatten, öl eller äppelmust – det ger olika smaker. Fös det glödande kolet/briketterna åt ena sidan, lägg på spån och lägg det som ska rökas i t ex aluminiumformar på gallret på motsatta sidan. Stäng locket. Beräkna ca 1 dl spån för rökning i 10–20 min. Rök smetanan eller honung i ca 100° i 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillat grönt med citron och rökt honungssmetana
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 liten spetskål
  • 1 liten blomkål
  • 2 gula lökar
  • 8 små morötter
  • 200 g körsbärstomater på kvist
  • 200 g pimientos de padron
  • 4 salladslökar
  • 2 msk 2 msk + olivolja
  • 2 citroner, delade
  • 2 dl smetana, ev rökt
  • 3 msk honung, ev rökt
  • flingsalt

Grillat grönt med citron och rökt honungssmetana

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grillade grönsaker som serveras med en rökig honungssås. Svårare än så behöver det inte vara att få till en riktigt härlig sommarmiddag!

Tillagningstid: 30 min

Gör så här

  1. Dela spetskål och blomkål i klyftor och dela löken i halvor. Pensla alla grönsakerna med 2 msk olivolja. Grilla alla grönsaker och citronhalvor.
  2. Börja med morötter och lök. Sedan kål, blomkål, tomater, padrons, salladslök och citron.
  3. Blanda smetana och honung. Smaka av med salt. Pensla grönsakerna med 2 msk olja (pressa gärna ner en vitlöksklyfta i oljan först) och strö över salt. Servera grönsakerna med smetana och citron.

Rökt smetana

  1. Blötlägg valfritt rökspån eller kvistar i vatten, öl eller äppelmust – det ger olika smaker. Fös det glödande kolet/briketterna åt ena sidan, lägg på spån och lägg det som ska rökas i t ex aluminiumformar på gallret på motsatta sidan. Stäng locket. Beräkna ca 1 dl spån för rökning i 10–20 min. Rök smetanan eller honung i ca 100° i 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!