Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel

Betyg (1-5):
4.86 (7 betyg)

Så gott med citron och mandel till blomkål. Du måste prova! Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg blomkålshuvud
  • 300 g zucchini
  • olja och salt
  • Gremolatasmör
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g parmesanost
  • 1 citron
  • persilja

Gör så här

  1. Gremolatasmör: Blanda smöret med citronskal, vitlök, persilja och salt. Rosta mandlarna i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.
  2. Skär blomkålen i ca 1 ½ cm tjocka skivor rakt genom rotstocken. (Spara bladen och buketterna som lossnar, se svinntips nedan.) Skär zucchinin i sneda, cm-tjocka skivor.
  3. Pensla grönsakerna med olja och salta. Grilla först över direkt glöd tills de får färg och sedan över indirekt glöd tills de är mjuka. Dela och grilla citronen på snittytorna.
  4. Lägg upp blomkål och zucchini på ett fat. Klicka på gremolatasmöret och riv över parmesanen. Strö över mandeln. Dra några varv med pepparkvarnen och garnera med persilja och citronhalvorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-08-29

Fantastiskt gott! Serverade som tillbehör till grillad kyckling och hummus.

Liknande recept

Pannkakssoppa

(22)

Lax med blomkålscouscous

(18)

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(7)

Barnens godaste ugnsfisk

(39)

Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

(4)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Pumpastroganoff

(151)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(180)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg blomkålshuvud
  • 300 g zucchini
  • olja och salt
  • Gremolatasmör
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g parmesanost
  • 1 citron
  • persilja

Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel

Betyg (1-5):
4.86 (7 betyg)

Så gott med citron och mandel till blomkål. Du måste prova! Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gremolatasmör: Blanda smöret med citronskal, vitlök, persilja och salt. Rosta mandlarna i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.
  2. Skär blomkålen i ca 1 ½ cm tjocka skivor rakt genom rotstocken. (Spara bladen och buketterna som lossnar, se svinntips nedan.) Skär zucchinin i sneda, cm-tjocka skivor.
  3. Pensla grönsakerna med olja och salta. Grilla först över direkt glöd tills de får färg och sedan över indirekt glöd tills de är mjuka. Dela och grilla citronen på snittytorna.
  4. Lägg upp blomkål och zucchini på ett fat. Klicka på gremolatasmöret och riv över parmesanen. Strö över mandeln. Dra några varv med pepparkvarnen och garnera med persilja och citronhalvorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-08-29

Fantastiskt gott! Serverade som tillbehör till grillad kyckling och hummus.

Liknande recept

Pannkakssoppa

(22)

Lax med blomkålscouscous

(18)

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(7)

Barnens godaste ugnsfisk

(39)

Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

(4)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Pumpastroganoff

(151)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(180)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies