Grillade färsbiffar med yoghurtsås

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g nötfärs
  • 1 liten riven gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 ägg
  • Grillade paprikor:
  • 2 röda paprikor
  • 150 g fetaost
  • 0.5 msk olivolja
  • Yoghurtsås:
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 2 msk hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)

Gör så här

  1. Blanda nötfärsen med resten av ingredienserna och forma 8 biffar. Grilla ca 3 min per sida.
  2. Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, låt gärna den dekorativa kvisten sitta kvar. Grilla halvorna ca 5 min. Lägg på en bit fetaost och ringla över lite olja. Grilla paprikorna igen på indirekt värme under lock tills osten smält.
  3. Blanda ihop gari och mynta med yoghurt till en sås och smaka av med salt.

Tips

Sara tipsar: Ha tålamod! Låt biffarna ligga blickstilla på gallret så fastnar de inte!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs
  • 1 liten riven gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 ägg
  • Grillade paprikor:
  • 2 röda paprikor
  • 150 g fetaost
  • 0.5 msk olivolja
  • Yoghurtsås:
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 2 msk hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)

Grillade färsbiffar med yoghurtsås

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda nötfärsen med resten av ingredienserna och forma 8 biffar. Grilla ca 3 min per sida.
  2. Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, låt gärna den dekorativa kvisten sitta kvar. Grilla halvorna ca 5 min. Lägg på en bit fetaost och ringla över lite olja. Grilla paprikorna igen på indirekt värme under lock tills osten smält.
  3. Blanda ihop gari och mynta med yoghurt till en sås och smaka av med salt.

Tips

Sara tipsar: Ha tålamod! Låt biffarna ligga blickstilla på gallret så fastnar de inte!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies