Grillad vit sparris

Grillad vit sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Förkoka sparrisen lätt så blir den ännu saftigare på grillen.

Tillagningstid: 25 minuter
6 bufféportioner
  • 500 g vit sparris
  • 1 liter vatten
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 citron, pressad saft
  • olivolja
  • 2 msk salt
  • Till servering:
  • krasse

Gör så här

  1. Skala sparrisen genom att försiktigt hålla sparrisen i knoppen och skala uppifrån och ner.
  2. Koka upp vatten, socker, salt och citron. Lägg i sparrisen och dra av från värmen när det börjar koka igen. Låt sparrisen svalna i lagen. Är sparrisen späd, lyft upp ur lagen och låt svalna vid sidan. Sparrisen ska behålla sin krispighet eftersom den ska grillas.
  3. Ringla olivolja över sparrisen. Grilla dem gyllene på grillgallret.

Till servering

  1. Toppa med klippt krasse och servera gärna med nässel- och prästostdipp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad vit sparris
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g vit sparris
  • 1 liter vatten
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 citron, pressad saft
  • olivolja
  • 2 msk salt
  • Till servering:
  • krasse

Grillad vit sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Förkoka sparrisen lätt så blir den ännu saftigare på grillen.

Tillagningstid: 25 minuter
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Skala sparrisen genom att försiktigt hålla sparrisen i knoppen och skala uppifrån och ner.
  2. Koka upp vatten, socker, salt och citron. Lägg i sparrisen och dra av från värmen när det börjar koka igen. Låt sparrisen svalna i lagen. Är sparrisen späd, lyft upp ur lagen och låt svalna vid sidan. Sparrisen ska behålla sin krispighet eftersom den ska grillas.
  3. Ringla olivolja över sparrisen. Grilla dem gyllene på grillgallret.

Till servering

  1. Toppa med klippt krasse och servera gärna med nässel- och prästostdipp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!