Grillad ryggbiff med fransk potatissallad

Grillad ryggbiff med fransk potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Grillad ryggbiff i smakrik marinad med vitlök, timjan och honung. Till den saftiga biffen serveras en fransk potatissallad med bacon, kapris och fetaost.

Tillagningstid: 50 min + tid för marinering
4 portioner
  • 4 skivor ryggbiff, entrecôte eller fläskkarré
  • flingsalt och svartpeppar
  • Marinad
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk honung eller ljus sirap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk finhackad timjan
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis eller kulpotatis
  • 140 g bacon
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl kapris
  • 150 g fetaost
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • Dressing
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med köttskivorna. Låt marinera någon timme men gärna över natten.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Strimla baconet och stek det krispigt i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Vispa eller mixa ihop ingredienserna till dressingen tills den blir slät och krämig. Dela potatisarna när de kallnat och vänd ner i dressingen tillsammans med salladslök, Rödlök och kapris.
  4. Smaka av med salt och peppar och toppa med smulad fetaost, bacon och persilja vid servering.
  5. Grilla köttet till fin färg och genomgrillat om det är karré, annars är det gott med rosa. Salta och peppra. Servera köttet med potatissalladen.

Tips

balsamvinäger kan bytas ut mot vitvinsvinäger och honung.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2020-12-04

Mycket gott! Jag brukar blanda till en pistagesås som passar bra till denna rätt, 1 dl pistagenötter, 2 msk olivolja,1 kruka mynta samt 3 dl matyoghurt. Mixa pistagenötterna släta tillsammans med olivoljan till en fin konsistens. Tillsätt myntan och fortsätt att mixa. Blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.

Grillad ryggbiff med fransk potatissallad
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4 skivor ryggbiff, entrecôte eller fläskkarré
  • flingsalt och svartpeppar
  • Marinad
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk honung eller ljus sirap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk finhackad timjan
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis eller kulpotatis
  • 140 g bacon
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl kapris
  • 150 g fetaost
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • Dressing
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Grillad ryggbiff med fransk potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Grillad ryggbiff i smakrik marinad med vitlök, timjan och honung. Till den saftiga biffen serveras en fransk potatissallad med bacon, kapris och fetaost.

Tillagningstid: 50 min + tid för marinering
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med köttskivorna. Låt marinera någon timme men gärna över natten.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Strimla baconet och stek det krispigt i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Vispa eller mixa ihop ingredienserna till dressingen tills den blir slät och krämig. Dela potatisarna när de kallnat och vänd ner i dressingen tillsammans med salladslök, Rödlök och kapris.
  4. Smaka av med salt och peppar och toppa med smulad fetaost, bacon och persilja vid servering.
  5. Grilla köttet till fin färg och genomgrillat om det är karré, annars är det gott med rosa. Salta och peppra. Servera köttet med potatissalladen.

Tips

balsamvinäger kan bytas ut mot vitvinsvinäger och honung.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2020-12-04

Mycket gott! Jag brukar blanda till en pistagesås som passar bra till denna rätt, 1 dl pistagenötter, 2 msk olivolja,1 kruka mynta samt 3 dl matyoghurt. Mixa pistagenötterna släta tillsammans med olivoljan till en fin konsistens. Tillsätt myntan och fortsätt att mixa. Blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.