Grillad pizza bianco med sparris och vitlöksolja

Grillad pizza bianco med sparris och vitlöksolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillaga din pizza på grillen och toppa med crème fraiche, sparris, vitlök, mâche och parmesanost. Perfekt som förrätt på grillfesten.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jäsning
4 förrättsportioner
  • 5 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 0.5 msk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 dl riven parmesan
  • 500 g grön sparris, i bitar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 65 g machésallad eller rucola
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Blanda ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och mjölet. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min med maskin. Tillsätt salt. Arbeta ytterligare 2 min.
  2. Dela degen i fyra bitar, forma till runda bollar, lägg en fuktig handduk över. Låt jäsa ca 1 timme. Lägg en pizzasten på grillen direkt över glöden. Värm stenen ordentligt, grillen bör vara minst 250°–300°.
  3. Kavla ut en degbit på mjölad bänk, lägg degen på en pizzaplåt och bred på crème fraiche. Strö över parmesan och sparris. Lägg plåten på stenen och baka pizzan under lock ca 5 min.
  4. Gör likadant med resterande deg och topping. Blanda olivolja och vitlök. Toppa pizzan med vitlöksolja, mâchesallad och ev chiliflakes.

Tips

Du behöver en grill med lock.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-28

Hej Marie, det stämmer bra :)

Marie

2022-06-27

Ska det endast vara 5g jäst?

Grillad pizza bianco med sparris och vitlöksolja
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 0.5 msk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 dl riven parmesan
  • 500 g grön sparris, i bitar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 65 g machésallad eller rucola
  • chiliflakes

Grillad pizza bianco med sparris och vitlöksolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillaga din pizza på grillen och toppa med crème fraiche, sparris, vitlök, mâche och parmesanost. Perfekt som förrätt på grillfesten.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jäsning
4 förrättsportioner

Gör så här

  1. Blanda ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och mjölet. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min med maskin. Tillsätt salt. Arbeta ytterligare 2 min.
  2. Dela degen i fyra bitar, forma till runda bollar, lägg en fuktig handduk över. Låt jäsa ca 1 timme. Lägg en pizzasten på grillen direkt över glöden. Värm stenen ordentligt, grillen bör vara minst 250°–300°.
  3. Kavla ut en degbit på mjölad bänk, lägg degen på en pizzaplåt och bred på crème fraiche. Strö över parmesan och sparris. Lägg plåten på stenen och baka pizzan under lock ca 5 min.
  4. Gör likadant med resterande deg och topping. Blanda olivolja och vitlök. Toppa pizzan med vitlöksolja, mâchesallad och ev chiliflakes.

Tips

Du behöver en grill med lock.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-28

Hej Marie, det stämmer bra :)

Marie

2022-06-27

Ska det endast vara 5g jäst?