Grillad kryddig korv i pita med tzatziki

Grillad kryddig korv i pita med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 4 tjocka eller 8 smala kryddiga korvar
  • 4 pitabröd (gärna tunna libanesiska pitabröd)
  • 150 g körsbärstomater
  • 0.5 rödlök i ringar
  • Tzatziki:
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk olivolja
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Grovriv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurt, dill, vitlök, olja och smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla korvarna till fin färg. Värm bröden på grillen eller i mikro enligt ev anvisning på förpackningen.
  3. Servera korvarna med pitabröd, tomat, lök och tzatziki.

Tips

För en matigare pita, fyll med kall eller varm kokt färskpotatis

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad kryddig korv i pita med tzatziki
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 tjocka eller 8 smala kryddiga korvar
  • 4 pitabröd (gärna tunna libanesiska pitabröd)
  • 150 g körsbärstomater
  • 0.5 rödlök i ringar
  • Tzatziki:
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk olivolja
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Grillad kryddig korv i pita med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Grovriv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurt, dill, vitlök, olja och smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla korvarna till fin färg. Värm bröden på grillen eller i mikro enligt ev anvisning på förpackningen.
  3. Servera korvarna med pitabröd, tomat, lök och tzatziki.

Tips

För en matigare pita, fyll med kall eller varm kokt färskpotatis

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!