Grillad kryddig korv i pita med tzatziki

Grillad kryddig korv i pita med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 tjocka eller 8 smala kryddiga korvar
  • 4 pitabröd (gärna tunna libanesiska pitabröd)
  • 150 g körsbärstomater
  • 0.5 rödlök i ringar
  • Tzatziki:
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk olivolja
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Grovriv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurt, dill, vitlök, olja och smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla korvarna till fin färg. Värm bröden på grillen eller i mikro enligt ev anvisning på förpackningen.
  3. Servera korvarna med pitabröd, tomat, lök och tzatziki.

Tips

För en matigare pita, fyll med kall eller varm kokt färskpotatis

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torsk i ugn

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Enkel tomatsoppa med grädde

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Grillad kryddig korv i pita med tzatziki
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 tjocka eller 8 smala kryddiga korvar
  • 4 pitabröd (gärna tunna libanesiska pitabröd)
  • 150 g körsbärstomater
  • 0.5 rödlök i ringar
  • Tzatziki:
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk olivolja
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Grillad kryddig korv i pita med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grovriv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurt, dill, vitlök, olja och smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla korvarna till fin färg. Värm bröden på grillen eller i mikro enligt ev anvisning på förpackningen.
  3. Servera korvarna med pitabröd, tomat, lök och tzatziki.

Tips

För en matigare pita, fyll med kall eller varm kokt färskpotatis

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torsk i ugn

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Enkel tomatsoppa med grädde

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)