Grillad flankstek med vattenmellonsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grillad flankstek som serveras till en somrig sallad av vattenmelon, gurka, fetaost och rödlök. Så gott!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Vattenmelonsallad
  • 1 kg vattenmelon
  • 1 liten gurka, skalad
  • 150 g fetaost, grovt smulad
  • 70 g rucola
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna melon och gurka och vänd varsamt ihop med fetaost, rucola, lök, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  2. Krydda köttet med peppar och salt. Grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila på skärbrädan i 10 min och skär upp i tunna skivor. Servera köttet med melonsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Vildsvinsgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Persikosallad med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Vattenmelonsallad
  • 1 kg vattenmelon
  • 1 liten gurka, skalad
  • 150 g fetaost, grovt smulad
  • 70 g rucola
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Grillad flankstek med vattenmellonsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grillad flankstek som serveras till en somrig sallad av vattenmelon, gurka, fetaost och rödlök. Så gott!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna melon och gurka och vänd varsamt ihop med fetaost, rucola, lök, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  2. Krydda köttet med peppar och salt. Grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila på skärbrädan i 10 min och skär upp i tunna skivor. Servera köttet med melonsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Vildsvinsgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Persikosallad med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)