Grillad entrecôte med dragonsås

Grillad entrecôte med dragonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Grillad entrecôte med hemgjord grillolja som serveras med ugnsrostade små potatisar och en supergod dragonsås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 600 g entrecôte, i skivor
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • färsk dragon, till garnering
  • Grillolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dragonsås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda potatisen med olja och salt och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 35 min.

Dragonsås

  1. Stek schalottenlök och dragon i smör någon minut. Tillsätt vinäger och låt koka ner till ca hälften. Tillsätt grädden och sjudca 10 min. Smaka av såsen med salt och peppar.

Grillolja

  1. Blanda alla ingredienser. Vänd runt köttet med grilloljan och grilla eller stek till önskad stekgrad. Grilla tomaterna med kvisten kvar.
  2. Servera entrecôten med potatisen, tomaterna och dragonsåsen. Garnera ev med färsk dragon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad entrecôte med dragonsås
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 600 g entrecôte, i skivor
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • färsk dragon, till garnering
  • Grillolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dragonsås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Grillad entrecôte med dragonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Grillad entrecôte med hemgjord grillolja som serveras med ugnsrostade små potatisar och en supergod dragonsås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda potatisen med olja och salt och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 35 min.

Dragonsås

  1. Stek schalottenlök och dragon i smör någon minut. Tillsätt vinäger och låt koka ner till ca hälften. Tillsätt grädden och sjudca 10 min. Smaka av såsen med salt och peppar.

Grillolja

  1. Blanda alla ingredienser. Vänd runt köttet med grilloljan och grilla eller stek till önskad stekgrad. Grilla tomaterna med kvisten kvar.
  2. Servera entrecôten med potatisen, tomaterna och dragonsåsen. Garnera ev med färsk dragon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!