
Griljerad julskinka med ingefära
Betyg (1-5):
Julskinka med smakrik griljering av ingefära, senap och ägg. Enkelt att laga och gott tillsammans med grönkål och senap. Recept av Christina Möller
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
- 3 kg kokt julskinka
- Griljering
- 1 äggula
- 3 msk senap, gärna osötad
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk råsocker
- 1 msk potatismjöl
- 4 msk ströbröd
- Till garnering och servering
- grönkål
- senap
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen frånskinkan, lämna endast ett tunt lager fett.
- Blanda äggula, senap, ingefära, sirap,socker och potatismjöl till en jämn smet.Bred ut griljeringen på skinkan och siktaöver ströbrödet i ett tunt lager.
- Griljera längst ner i ugnen tills ytan fått finfärg, 10–15 min. Låt svalna. Skär i skivor ochgarnera med grönkål. Servera med senap.
Griljerad julskinka med ingefära
Betyg (1-5):
Julskinka med smakrik griljering av ingefära, senap och ägg. Enkelt att laga och gott tillsammans med grönkål och senap. Recept av Christina Möller
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen frånskinkan, lämna endast ett tunt lager fett.
- Blanda äggula, senap, ingefära, sirap,socker och potatismjöl till en jämn smet.Bred ut griljeringen på skinkan och siktaöver ströbrödet i ett tunt lager.
- Griljera längst ner i ugnen tills ytan fått finfärg, 10–15 min. Låt svalna. Skär i skivor ochgarnera med grönkål. Servera med senap.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-12-23
Toppen!
2017-12-19
Ny griljering för mig i år - supergott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Carola
2017-12-23
Toppen!
Elisabeth
2017-12-19
Ny griljering för mig i år - supergott!