Griljerad julskinka med ingefära
Griljerad julskinka med ingefära
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Griljerad julskinka med ingefära

5 (2 betyg)

Smakrik griljering med senap, ingefära och ägg. Recept av Christina Möller

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 stycken
  • 3 kg kokt julskinka
Griljering
  • 1 äggula
  • 3 msk senap, gärna osötad
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 msk ströbröd
Till garnering och servering
  • grönkål
  • senap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan, lämna endast ett tunt lager fett.

  2. 2

    Blanda äggula, senap, ingefära, sirap, socker och potatismjöl till en jämn smet. Bred ut griljeringen på skinkan och sikta över ströbrödet i ett tunt lager.

  3. 3

    Griljera längst ner i ugnen tills ytan fått fin färg, 10–15 min. Låt svalna. Skär i skivor och garnera med grönkål. Servera med senap.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carola

    Toppen!

  • Elisabeth

    Ny griljering för mig i år - supergott!