Griljerad julskinka med ingefära

Griljerad julskinka med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Julskinka med smakrik griljering av ingefära, senap och ägg. Enkelt att laga och gott tillsammans med grönkål och senap. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 kg kokt julskinka
  • Griljering
  • 1 äggula
  • 3 msk senap, gärna osötad
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 msk ströbröd
  • Till garnering och servering
  • grönkål
  • senap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen frånskinkan, lämna endast ett tunt lager fett.
  2. Blanda äggula, senap, ingefära, sirap,socker och potatismjöl till en jämn smet.Bred ut griljeringen på skinkan och siktaöver ströbrödet i ett tunt lager.
  3. Griljera längst ner i ugnen tills ytan fått finfärg, 10–15 min. Låt svalna. Skär i skivor ochgarnera med grönkål. Servera med senap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola

2017-12-23

Toppen!

Elisabeth

2017-12-19

Ny griljering för mig i år - supergott!

Liknande recept

Spara recept

Grillspett med fläskfilé

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Oxfilé salsa verde

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Örtfylld lammstek med feta

Betyg
Betyg
(9)
Griljerad julskinka med ingefära
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 kg kokt julskinka
  • Griljering
  • 1 äggula
  • 3 msk senap, gärna osötad
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 msk ströbröd
  • Till garnering och servering
  • grönkål
  • senap

Griljerad julskinka med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Julskinka med smakrik griljering av ingefära, senap och ägg. Enkelt att laga och gott tillsammans med grönkål och senap. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen frånskinkan, lämna endast ett tunt lager fett.
  2. Blanda äggula, senap, ingefära, sirap,socker och potatismjöl till en jämn smet.Bred ut griljeringen på skinkan och siktaöver ströbrödet i ett tunt lager.
  3. Griljera längst ner i ugnen tills ytan fått finfärg, 10–15 min. Låt svalna. Skär i skivor ochgarnera med grönkål. Servera med senap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola

2017-12-23

Toppen!

Elisabeth

2017-12-19

Ny griljering för mig i år - supergott!

Liknande recept

Spara recept

Grillspett med fläskfilé

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Oxfilé salsa verde

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Örtfylld lammstek med feta

Betyg
Betyg
(9)