Griljerad julskinka med ingefära

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Julskinka med smakrik griljering av ingefära, senap och ägg. Enkelt att laga och gott tillsammans med grönkål och senap. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3 kg kokt julskinka
  • Griljering
  • 1 äggula
  • 3 msk senap, gärna osötad
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 msk ströbröd
  • Till garnering och servering
  • grönkål
  • senap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan, lämna endast ett tunt lager fett.
  2. Blanda äggula, senap, ingefära, sirap, socker och potatismjöl till en jämn smet. Bred ut griljeringen på skinkan och sikta över ströbrödet i ett tunt lager.
  3. Griljera längst ner i ugnen tills ytan fått fin färg, 10–15 min. Låt svalna. Skär i skivor och garnera med grönkål. Servera med senap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola

2017-12-23

Toppen!

Elisabeth

2017-12-19

Ny griljering för mig i år - supergott!

Liknande recept

Griljering till julskinka

(2)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(11)

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 kg kokt julskinka
  • Griljering
  • 1 äggula
  • 3 msk senap, gärna osötad
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 msk ströbröd
  • Till garnering och servering
  • grönkål
  • senap

Griljerad julskinka med ingefära

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Julskinka med smakrik griljering av ingefära, senap och ägg. Enkelt att laga och gott tillsammans med grönkål och senap. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan, lämna endast ett tunt lager fett.
  2. Blanda äggula, senap, ingefära, sirap, socker och potatismjöl till en jämn smet. Bred ut griljeringen på skinkan och sikta över ströbrödet i ett tunt lager.
  3. Griljera längst ner i ugnen tills ytan fått fin färg, 10–15 min. Låt svalna. Skär i skivor och garnera med grönkål. Servera med senap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola

2017-12-23

Toppen!

Elisabeth

2017-12-19

Ny griljering för mig i år - supergott!

Liknande recept

Griljering till julskinka

(2)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(11)

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies