Gratinerade aprikoser

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrik dessert med härliga aprikoser. Recept av Gustav och Marie Mandelmann

Tillagningstid: 35 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 30 g sötmandel
  • 400 g aprikoser, i klyftor. Eller annan frukt eller bär
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • vaniljglass eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ställ 4–6 insmorda ugnsformar som rymmer ca 2 dl på en plåt. Hacka mandeln och strö i formarna. Lägg i bitar av frukt eller bär.

Fyllning:

  1. Blanda ägg, äggulor, grädde, mandelmjöl och socker i en bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i bunken. Vispa ihop lätt till en jämn smet och häll i formarna. Grädda mitt i ugnen 10 min.
  2. Blanda kanel och socker och strö över formarna och grädda ytterligare ca 10 min högre upp i ugnen. Sockret ska nu bli lätt karamelliserat, men håll koll så det inte blir bränt. Låt svalna och servera med glass eller lättvispad grädde och ev mer frukt eller bär.

Tips

Nästan godare dagen efter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kiev

(2)

Havtornspaj

(26)

Hallontarte

(34)

Hemgjord jordgubbsglass i strut

(33)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Glutenfria våfflor

(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 30 g sötmandel
  • 400 g aprikoser, i klyftor. Eller annan frukt eller bär
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • vaniljglass eller vispad grädde

Gratinerade aprikoser

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrik dessert med härliga aprikoser. Recept av Gustav och Marie Mandelmann

Tillagningstid: 35 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ställ 4–6 insmorda ugnsformar som rymmer ca 2 dl på en plåt. Hacka mandeln och strö i formarna. Lägg i bitar av frukt eller bär.

Fyllning:

  1. Blanda ägg, äggulor, grädde, mandelmjöl och socker i en bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i bunken. Vispa ihop lätt till en jämn smet och häll i formarna. Grädda mitt i ugnen 10 min.
  2. Blanda kanel och socker och strö över formarna och grädda ytterligare ca 10 min högre upp i ugnen. Sockret ska nu bli lätt karamelliserat, men håll koll så det inte blir bränt. Låt svalna och servera med glass eller lättvispad grädde och ev mer frukt eller bär.

Tips

Nästan godare dagen efter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kiev

(2)

Havtornspaj

(26)

Hallontarte

(34)

Hemgjord jordgubbsglass i strut

(33)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Glutenfria våfflor

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies