Gratinerade aprikoser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Smakrik dessert med härliga aprikoser. Recept av Gustav och Marie Mandelmann

Tillagningstid: 35 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 30 g sötmandel
  • 400 g aprikoser, i klyftor. Eller annan frukt eller bär
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • vaniljglass eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ställ 4–6 insmorda ugnsformar som rymmer ca 2 dl på en plåt. Hacka mandeln och strö i formarna. Lägg i bitar av frukt eller bär.

Fyllning:

  1. Blanda ägg, äggulor, grädde, mandelmjöl och socker i en bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i bunken. Vispa ihop lätt till en jämn smet och häll i formarna. Grädda mitt i ugnen 10 min.
  2. Blanda kanel och socker och strö över formarna och grädda ytterligare ca 10 min högre upp i ugnen. Sockret ska nu bli lätt karamelliserat, men håll koll så det inte blir bränt. Låt svalna och servera med glass eller lättvispad grädde och ev mer frukt eller bär.

Tips

Nästan godare dagen efter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nötmarängtårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Påsktårta med sött fågelbo

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Zuleikatårta med kokos och nektariner

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Mandelmusslor med färska hallon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kiev

Betyg
Betyg
(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 30 g sötmandel
  • 400 g aprikoser, i klyftor. Eller annan frukt eller bär
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • vaniljglass eller vispad grädde

Gratinerade aprikoser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Smakrik dessert med härliga aprikoser. Recept av Gustav och Marie Mandelmann

Tillagningstid: 35 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ställ 4–6 insmorda ugnsformar som rymmer ca 2 dl på en plåt. Hacka mandeln och strö i formarna. Lägg i bitar av frukt eller bär.

Fyllning:

  1. Blanda ägg, äggulor, grädde, mandelmjöl och socker i en bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i bunken. Vispa ihop lätt till en jämn smet och häll i formarna. Grädda mitt i ugnen 10 min.
  2. Blanda kanel och socker och strö över formarna och grädda ytterligare ca 10 min högre upp i ugnen. Sockret ska nu bli lätt karamelliserat, men håll koll så det inte blir bränt. Låt svalna och servera med glass eller lättvispad grädde och ev mer frukt eller bär.

Tips

Nästan godare dagen efter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nötmarängtårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Påsktårta med sött fågelbo

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Zuleikatårta med kokos och nektariner

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Mandelmusslor med färska hallon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kiev

Betyg
Betyg
(4)