Gratäng med tortellini

Betyg (1-5):
3.67 (18 betyg)

Smart att låta ugnen sköta i stort sett hela matlagningen.

Tillagningstid: 5 min + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 800 g tomatsås (pastasås eller pizzasås efter egen smak)
  • 6 dl vatten
  • 250 g torkade tortellini
  • 3 dl riven ost
  • Till servering
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd runt tortellinin i tomatsås och vatten i en ugnsform. Se till att såsen täcker pastan ordentligt.
  2. Tillred mitt i ugnen 45 min. Strö på osten efter 30 min och fortsätt att gratinera.
  3. Servera med färsk basilika och en grön sallad.

Tips

Snabbvariant: Använd 500 g färsk tortellini, minska på vattnet och tillaga i ugnen ca 15 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-07

Hej Micho, vad synd att du inte gillade receptet, men det låter ju som att det blev bra till slut! :) Hoppas du fortsätter prova våra recept! hälsar Elsa, webbredaktör

Micho

2019-03-07

Uppdatering: jag åt resterna med ljust bröd jag stekt i massa smör och med stekt ägg. Tillsammans blev det högst ätbart och helt klart godkänt.

Micho

2019-03-05

Jag är mest besviken på mig själv att jag lagade detta recept. Och att jag gjorde dubbel sats. Jag vet inte vad jag förväntade mig med tre ingredienser plus vatten men någon psykos befann jag mig nog i. Hög burkraviolifeeling på denna rätt. Jag borde kokat tortellinin och ätit den med lite salt och olja istället bara.

Kristoffer

2018-11-11

Så in i vassen god var denna rätt. Ostig och krämig, mums!

Mats

2017-09-11

Gott och enkelt, jag ersatte vattnet och hälften av tomatsåsen med tomatsoppa. Det blev riktigt gott, lite sötare och rundare smak än när man bara hade tomatsås. Det vill säga en burk (400g) tomatsås, gärna vitlök eller chili och 9-10 dl tomatsoppa.

Sofia

2017-01-05

Jag tillsatt lite parmaskinka och mozzarella på slutet, magiskt👌🏻

Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Pub: Vanlig ugn. Har du använt färska tortellini? Det ska vara torkade.

Pub

2016-11-20

Vilken sorts ugn har ni egentligen när ni provlagar? Tyckte att 6 dl vatten verkade vara jättemycket vatten Så jag tog en och en halv dl. i stället. Blev ändå lite blött. Och dessutom så krävdes det EN TIMME för att pastan skulle bli al dente. Annars: SMART! Och gott.

Liknande recept

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(22)

One pot-pasta - Coop

(0)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Bönpastasallad med grillbacon - Coop

(7)

Pasta med musslor och tomat - Coop

(2)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella - Coop

(10)

Pasta puttanesca med sardiner - Coop

(15)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 800 g tomatsås (pastasås eller pizzasås efter egen smak)
  • 6 dl vatten
  • 250 g torkade tortellini
  • 3 dl riven ost
  • Till servering
  • färsk basilika

Gratäng med tortellini

Betyg (1-5):
3.67 (18 betyg)

Smart att låta ugnen sköta i stort sett hela matlagningen.

Tillagningstid: 5 min + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd runt tortellinin i tomatsås och vatten i en ugnsform. Se till att såsen täcker pastan ordentligt.
  2. Tillred mitt i ugnen 45 min. Strö på osten efter 30 min och fortsätt att gratinera.
  3. Servera med färsk basilika och en grön sallad.

Tips

Snabbvariant: Använd 500 g färsk tortellini, minska på vattnet och tillaga i ugnen ca 15 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-07

Hej Micho, vad synd att du inte gillade receptet, men det låter ju som att det blev bra till slut! :) Hoppas du fortsätter prova våra recept! hälsar Elsa, webbredaktör

Micho

2019-03-07

Uppdatering: jag åt resterna med ljust bröd jag stekt i massa smör och med stekt ägg. Tillsammans blev det högst ätbart och helt klart godkänt.

Micho

2019-03-05

Jag är mest besviken på mig själv att jag lagade detta recept. Och att jag gjorde dubbel sats. Jag vet inte vad jag förväntade mig med tre ingredienser plus vatten men någon psykos befann jag mig nog i. Hög burkraviolifeeling på denna rätt. Jag borde kokat tortellinin och ätit den med lite salt och olja istället bara.

Kristoffer

2018-11-11

Så in i vassen god var denna rätt. Ostig och krämig, mums!

Mats

2017-09-11

Gott och enkelt, jag ersatte vattnet och hälften av tomatsåsen med tomatsoppa. Det blev riktigt gott, lite sötare och rundare smak än när man bara hade tomatsås. Det vill säga en burk (400g) tomatsås, gärna vitlök eller chili och 9-10 dl tomatsoppa.

Sofia

2017-01-05

Jag tillsatt lite parmaskinka och mozzarella på slutet, magiskt👌🏻

Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Pub: Vanlig ugn. Har du använt färska tortellini? Det ska vara torkade.

Pub

2016-11-20

Vilken sorts ugn har ni egentligen när ni provlagar? Tyckte att 6 dl vatten verkade vara jättemycket vatten Så jag tog en och en halv dl. i stället. Blev ändå lite blött. Och dessutom så krävdes det EN TIMME för att pastan skulle bli al dente. Annars: SMART! Och gott.

Liknande recept

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(22)

One pot-pasta - Coop

(0)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Bönpastasallad med grillbacon - Coop

(7)

Pasta med musslor och tomat - Coop

(2)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella - Coop

(10)

Pasta puttanesca med sardiner - Coop

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies