Gratäng med squash och tomat

Betyg (1-5):
3.2 (87 betyg)

Mustiga grönsaker att servera som de är eller som tillbehör.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 stora röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 750 g squash, gärna både gul och grön
  • 750 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 msk grovt hackad basilika eller persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

  1. Skala och skär löken i smala klyftor. Skiva vitlöken i tunna skivor. Skölj squashen och dela den på längden, skär sedan halvorna i centimetertjocka skivor. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken 4-5 min, låt vitlöken fräsa med en kort stund. Fräs också squashskivorna på båda sidor.
  2. Varva alla grönsaker i en ugnssäker form. Salta, peppra, lägg i örter och blanda alltihop. Blanda ost och ströbröd och strö över. Droppa över rikligt med olja. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå tills ytan fått färg, ca 15-20 min.

Servering

Servera gratängen som ensamrätt, till stekt eller grillat kött eller som alternativ till potatisgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



CARINA

2014-08-18

DET VAR GOTT MEN JAG LADE TILL BLOMKÅL OCH TOG MER VITLÖK MUMS

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Brunchplåt

(33)

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

(56)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 stora röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 750 g squash, gärna både gul och grön
  • 750 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 msk grovt hackad basilika eller persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk ströbröd

Gratäng med squash och tomat

Betyg (1-5):
3.2 (87 betyg)

Mustiga grönsaker att servera som de är eller som tillbehör.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär löken i smala klyftor. Skiva vitlöken i tunna skivor. Skölj squashen och dela den på längden, skär sedan halvorna i centimetertjocka skivor. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken 4-5 min, låt vitlöken fräsa med en kort stund. Fräs också squashskivorna på båda sidor.
  2. Varva alla grönsaker i en ugnssäker form. Salta, peppra, lägg i örter och blanda alltihop. Blanda ost och ströbröd och strö över. Droppa över rikligt med olja. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå tills ytan fått färg, ca 15-20 min.

Servering

Servera gratängen som ensamrätt, till stekt eller grillat kött eller som alternativ till potatisgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



CARINA

2014-08-18

DET VAR GOTT MEN JAG LADE TILL BLOMKÅL OCH TOG MER VITLÖK MUMS

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Brunchplåt

(33)

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

(56)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies