Gratäng med potatis, ägg och anjovis
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

4.4 (5 betyg)

En gratäng där potatisen och ansjovisen samsas med kokta ägg, salladslök och västerbottensost kanske blir den nya Jansson i år?!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 3 ägg
  • 800 g kokt potatis
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 burk ansjovis (à 125 g), hackad
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 1.5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka äggen i 3 min. De ska vara rejält löskokta. Lägg potatisen i en gratängform och krossa den grovt.

  2. 2

    Skala toppen av äggen och gröp ur äggen över potatisen. Strö över salladslök och anjovis. Toppa med ost, häll över grädde och dra några varv med pepparkvarnen.

  3. 3

    Gratinera mitt i ugnen tills den har fin färg och är genomvarm, ca 15 min.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rita

    Bra och enkelt recept. Jag tog mindre potatis ca 650 gram. Strödde salt över potatisen och äggen. Blandade grädden med ansjovisspadet. Tog två små gula lökar i st. för salladslök och prästost beroende på att det var det som fanns i mitt kylskåp. Smakigt och gott blev det.