Grapesallad med räkor

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 400 g skalade räkor
  • 4 tsk socker
  • 2 msk fisksås
  • 4 st färska, urkärnade, finhackade chili
  • 4 grapefrukter, i hinnfria bitar
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 3 tunt skivade salladslökar
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 1 msk rostad lök

Gör så här

  1. Hetta upp vatten i en kastrull och koka de råa räkorna röda och fasta, 2-3 minuter. Sila bort vattnet och lägg räkorna åt sidan.
  2. Blanda socker, fisksås och chili i den varma kastrullen. Låt sockret smälta. Tillsätt grapefrukt, limesaft, lök och räkor. Rör om och hetta upp. Smaka av med salt.
  3. Lägg upp blandningen på ett fat och garnera med rostad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g skalade räkor
  • 4 tsk socker
  • 2 msk fisksås
  • 4 st färska, urkärnade, finhackade chili
  • 4 grapefrukter, i hinnfria bitar
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 3 tunt skivade salladslökar
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 1 msk rostad lök

Grapesallad med räkor

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp vatten i en kastrull och koka de råa räkorna röda och fasta, 2-3 minuter. Sila bort vattnet och lägg räkorna åt sidan.
  2. Blanda socker, fisksås och chili i den varma kastrullen. Låt sockret smälta. Tillsätt grapefrukt, limesaft, lök och räkor. Rör om och hetta upp. Smaka av med salt.
  3. Lägg upp blandningen på ett fat och garnera med rostad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies